Povjerovao da će putem aplikacija doći do novca i naivno davao podatke pa ostao bez 4.900 eura

23.08.2023. 11:10 | Crna kronika, Novosti

Policiji je stigla nova prijava o prijevari u internetskoj komunikaciji. Ovog puta je slučaj stigao do opatijske policije, a riječ je prijevari u kojoj je 52-godišnjak oštećen za 4.900 eura.
Naime, 52-godišnjaka je prije nekoliko dana nazvala ženska osoba koja mu je rekla da na stranici bitcoina može podignuti novac, ali da treba instalirati aplikacije na mobitelu. Ovaj je to i učinio te je dalje postupao prema uputama te ženske osobe, odnosno upisivao je razne kodove u aplikaciji na svom mobitelu. Također joj je, na njezino traženje, dao i kodove za internet bankarstvo, nakon čega više nije mogao pristupiti aplikaciji mobilnog bankarstva. Po dolasku u banku zatražio je stanje računa te je utvrdio kako je s njegovog računa obavljeno nekoliko novčanih transakcija i da je oštećen za oko 4.900 eura. S obzirom da je shvatio da je prevaren, događaj je prijavio policiji.
“Kako ne bi postali žrtvom ovakvog i sličnog kaznenog djela, građanima savjetujemo da prije odluke o kupnji ili investiranju putem interneta svakako provjere adrese pošiljatelja elektroničke pošte, zatim postoji li ta pravna ili fizička osoba koja se bavi trgovinom, a posebno neka na zahtjeve ne šalju svoje osobne podatke ili podatke bankovnih kartica”, poručuju iz policije.

Najčitanije


Evo kako odabrati idealnu kremu za brijanje

Biti uredan i lijepo obrijan važan je dio imidža mnogih muškaraca. Stoga je važno znati kako odabrati idealnu kremu za brijanje. Samo s pravom kremom brijanje može biti ugodno i proći bez iritacija.

Pronađi svoj signature scent: top 10 parfema za muškarce

Miris koji ti najbolje odgovara ovisi o tvojoj koži, ali i osobnosti i stilu života. Zato pri odabiru savršenog parfema moraš obratiti pažnju na neke stvari.

S ovim parfemima kosa će ti mirisati predivno cijeli dan

Kosa upija molekule iz zraka. Zbog toga zadržava i razne mirise iz okoline. Mirisi dima ili kuhanja samo su neki od njih. Parfemi za kosu služe tome da se ti mirisi neutraliziraju, da se kosa osvježi i da lijepo miriši cijeli dan.

Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (881)

POKOPI NA GROBLJIMA (881)

SUBOTA, 13. SRPNJA 2024. KOZALA, 10.00: Stanislav Majić (1951) DRENOVA, 11.00Terezija Begović  LOVRAN, 13.00Velimir Miladinović (1934) JELENJE, 18.00Vladimir Kišić (1938) LIČ, 17.00Marija Kropf  VOJNI TUK, 17.00Nikola Vujnović (1943) PONEDJELJAK, 15....

Obilježena 82. godišnjica stradanja sela Podhum

Obilježena 82. godišnjica stradanja sela Podhum

Na spomen-području Soboli održana je svečana komemoracija povodom 82. godišnjice stradanja mještana Podhuma, u znak sjećanja na nedjelju, 12. srpnja 1942. godine kada su talijanski fašisti strijeljali 91 mještanina, selo je spaljeno, a preživjeli odvedeni...

Pin It on Pinterest