Potpore od ukupno 135 tisuća eura za još 29 poduzetnika iz ruralnih dijelova županije

Foto: PGŽ

Nakon prošlotjedne dodjele ugovora poduzetnicima iz Gorskog kotara, u sjedištu Primorsko- goranske županije održana je danas podjela ugovora temeljem javnog poziva poduzetnicima za dodjelu potpora male vrijednosti s ostatka ruralnog područja županije. Župan Zlatko Komadina i pročelnica Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Alessandra Ban uručili su ugovore za 29 poduzetnika vrijedne oko 135 tisuća eura.

Za provedbu ovih mjera proračunom za 2023. godinu osigurana su sredstva u ukupnom iznosu od 827 tisuća eura, od čega je 400 tisuća eura predviđeno za poduzetnike iz Gorskog kotara, a ostali iznos za poduzetnike s ostatka ruralnog područja.

“Zahvaljujem svima što poslujete, jer poduzetništvo zapošljava ljude koji stvaraju BDP, stvaraju sredstva za javne usluge i javni sektor. Kroz poreze na dodanu vrijednost, poreze na dobit i dohodak, pune se naši proračuni kojima servisiramo javnu uslugu – školstvo, zdravstvo, ceste, rive i ostalo. Kroz ovaj program željeli smo manje poduzetnike potaknuti da održe svoju djelatnost. Ovaj program smo razvili kao program za ruralna područja, međutim mislim da ćemo od idućeg kruga, jer imamo još neiskorištenih sredstava, uključiti i grad Rijeku”, rekao je župan Komadina.

Pročelnica  Alessandra Ban informirala je  o samim mjerama programa. Istaknula je kako je ostao dio neiskorištenih sredstava za koje je u planu raspisivanje drugog kruga javnog poziva u rujnu, a u kojem će dosadašnje mjere biti proširene. U ime poduzetnika na dodjeli potpore zahvalio se Domagoj Kurtović.

Ukupno su zaprimljene 72 prijave, od čega su 34 prijave bile s područja Gorskog kotara i 38 prijava s ostalog ruralnog područja. Nakon pregleda svih prijava, prihvatljivih je 52 (23 Gorski kotar i 29 ostalo ruralno područje). Potpore su dodijeljene za mjere: sufinanciranje troškova opreme – prerađivačke djelatnosti, poticanje energetske učinkovitosti i potpore novoosnovanim tvrtkama/obrtima- potpore poduzetnicima početnicima koji prvi put otvaraju obrt ili trgovačko društvo (Gorski kotar i otoci). Prilikom odabira prednost imaju početnici, žene poduzetnice, mladi poduzetnici te mikro poduzetnici.

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (881)

POKOPI NA GROBLJIMA (881)

SUBOTA, 13. SRPNJA 2024. KOZALA, 10.00: Stanislav Majić (1951) DRENOVA, 11.00Terezija Begović  LOVRAN, 13.00Velimir Miladinović (1934) JELENJE, 18.00Vladimir Kišić (1938) LIČ, 17.00Marija Kropf  VOJNI TUK, 17.00Nikola Vujnović (1943) PONEDJELJAK, 15....

Obilježena 82. godišnjica stradanja sela Podhum

Obilježena 82. godišnjica stradanja sela Podhum

Na spomen-području Soboli održana je svečana komemoracija povodom 82. godišnjice stradanja mještana Podhuma, u znak sjećanja na nedjelju, 12. srpnja 1942. godine kada su talijanski fašisti strijeljali 91 mještanina, selo je spaljeno, a preživjeli odvedeni...

Pin It on Pinterest