Potpore od ukupno 135 tisuća eura za još 29 poduzetnika iz ruralnih dijelova županije

24.08.2023. 15:08 | Novosti, Regija, Rijeka & Regija

Foto: PGŽ

Nakon prošlotjedne dodjele ugovora poduzetnicima iz Gorskog kotara, u sjedištu Primorsko- goranske županije održana je danas podjela ugovora temeljem javnog poziva poduzetnicima za dodjelu potpora male vrijednosti s ostatka ruralnog područja županije. Župan Zlatko Komadina i pročelnica Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Alessandra Ban uručili su ugovore za 29 poduzetnika vrijedne oko 135 tisuća eura.

Za provedbu ovih mjera proračunom za 2023. godinu osigurana su sredstva u ukupnom iznosu od 827 tisuća eura, od čega je 400 tisuća eura predviđeno za poduzetnike iz Gorskog kotara, a ostali iznos za poduzetnike s ostatka ruralnog područja.

“Zahvaljujem svima što poslujete, jer poduzetništvo zapošljava ljude koji stvaraju BDP, stvaraju sredstva za javne usluge i javni sektor. Kroz poreze na dodanu vrijednost, poreze na dobit i dohodak, pune se naši proračuni kojima servisiramo javnu uslugu – školstvo, zdravstvo, ceste, rive i ostalo. Kroz ovaj program željeli smo manje poduzetnike potaknuti da održe svoju djelatnost. Ovaj program smo razvili kao program za ruralna područja, međutim mislim da ćemo od idućeg kruga, jer imamo još neiskorištenih sredstava, uključiti i grad Rijeku”, rekao je župan Komadina.

Pročelnica  Alessandra Ban informirala je  o samim mjerama programa. Istaknula je kako je ostao dio neiskorištenih sredstava za koje je u planu raspisivanje drugog kruga javnog poziva u rujnu, a u kojem će dosadašnje mjere biti proširene. U ime poduzetnika na dodjeli potpore zahvalio se Domagoj Kurtović.

Ukupno su zaprimljene 72 prijave, od čega su 34 prijave bile s područja Gorskog kotara i 38 prijava s ostalog ruralnog područja. Nakon pregleda svih prijava, prihvatljivih je 52 (23 Gorski kotar i 29 ostalo ruralno područje). Potpore su dodijeljene za mjere: sufinanciranje troškova opreme – prerađivačke djelatnosti, poticanje energetske učinkovitosti i potpore novoosnovanim tvrtkama/obrtima- potpore poduzetnicima početnicima koji prvi put otvaraju obrt ili trgovačko društvo (Gorski kotar i otoci). Prilikom odabira prednost imaju početnici, žene poduzetnice, mladi poduzetnici te mikro poduzetnici.

Najčitanije

Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (600)

POKOPI NA GROBLJIMA (600)

SRIJEDA, 27. RUJNA 2023. TRSAT, 15.30Ante Maras (1947) TRSAT, 12.30Darko Petrović (1947) KOZALA, 13.30Ivan Vasilić (1948) DONJA DRENOVA, 16.30Ivan Čolakovac (1941) DRENOVA, 14.30Milutin Mitrović (1948) DRENOVA, 11.30Anton Pemper (1954) DRENOVA,...

Pin It on Pinterest