Potpisan ugovor o financiranju rada logopeda pri Logopedskom centru Sveučilišta u Rijeci

21.02.2023. 09:23 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: Grad Rijeka

Grad Rijeka i Sveučilište u Rijeci potpisali su ugovor o financiranju rada logopeda koji će biti zaposlen pri Logopedskom centru Sveučilišta u Rijeci.

Grad Rijeka je putem Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo osigurao 25.485 eura za zapošljavanje višeg stručnog savjetnika logopeda na puno radno vrijeme pri Logopedskom centru Sveučilišta u Rijeci. Tim sredstvima će se u potpunosti osigurati bruto plaća, doprinosi, trošak prijevoza te ostala materijalna prava zaposlenika. Logoped zaposlen pri Logopedskom centru radit će s djecom predškolskog uzrasta koja imaju prebivalište na području grada Rijeke.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Rijeke Marko Filipović i rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić-Samaržija. Potpisivanju su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Rijeke Goran Palčevski, voditelj studija Logopedije i predstojnik Logopedskog centra Sveučilišta u Rijeci izv. prof. dr. sc. Zdravko Kolundžić te predstavnica Odjela za odgoj i školstvo Marija Japundža-Broznić.

U listopadu 2020. godine Grad Rijeka je sa Sveučilištem u Rijeci potpisao Sporazum o suradnji na pokretanju Studija Logopedije te Logopedskog centra – Centar UniLOG pri Sveučilištu u Rijeci kojim djeca i odrasli dobivaju savjet, dijagnostiku i terapiju.

„Time je napravljan važan iskorak kako bi se u budućnosti osigurao veći broj magistra logopedije u zdravstvenom i obrazovnom sustavu na području šireg riječkog prstena budući da svi znamo kako je značajan deficit logopeda u svim sustavima. U riječkim osnovnim školama integrirano je preko 500 učenika koji se školuju prema primjerenim programima odgoja i obrazovanja, temeljem teškoća uzrokovanih oštećenjem jezično govorne glasovne komunikacije i specifičnih teškoća u učenju te su upućeni stručnim suradnicima logopedima na dodatne rehabilitacijske programe, a kojih u riječkim školama radi svega pet. Naša trajna intencija je i kroz stipendiranje, a Grad Rijeka u sklopu stipendiranja studenata za deficitarna zanimanja stipendira i studente logopedije, i kroz ovaj vid suradnje, poboljšati uslugu koju naša djeca dobivaju“, kazao je gradonačelnik Filipović.

Rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija istaknula je kako će za dvije će godine izaći prva generacija logopeda s riječkog sveučilišta čime će se smanjiti nedostatak logopeda na području Rijeke i okolice.
„Iako nam se kod pokretanja studija činilo da će trebati puno vremena da ostvarimo svoje zamisli, sad smo blizu cilja da Rijeka i šire riječko područje temeljem studija logopedije imaju i odgovarajući odgovor na rastući problem u društvu“, kazala je rektorica.

Rektorica je naglasila kako za studij logopedije vlada izuzetan interes studenata te studij upisuju studenti s visokim ocjenama, što će uz studij koji provode stručnjaci vođeni velikim entuzijazmom, rezultirati visokokvalitetnim kadrom logopeda.

Najčitanije


Povezane objave

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Nestao je Sebastian Mušura (16) iz Rijeke, u subotu oko 17 sati udaljio se sa Srdoča i otad mu se gubi trag. Njegov nestanak objavljen je i na mrežnim stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba nakon što je prijavljen policiji. Za mladića, rođenog...

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

PONEDJELJAK, 24. LIPNJA 2024. DRENOVA, 10.30: Jelica Lelas (1949) PUNAT, 18.00Anica Orlić  ŽEGOTI, 15.00Mile Todorović (1943) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) VRPOLJE, 17.00Milka Štrbac (1935) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved...

Pin It on Pinterest