Potpisan kolektivni ugovor za radnike Dječjeg vrtića Viškovo: plaće porasle od 8 do 41 posto

Foto: Općina Viškovo

U vijećnici Općine Viškovo   potpisan je kolektivni ugovor za radnike Dječjeg vrtića Viškovo, ustanove predškolskog odgoja i obrazovanja čiji je osnivač Općina Viškovo. Kolektivni ugovor potpisali su načelnica Općine Viškovo Sanja Udović u ime osnivača, sindikalna povjerenica Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije Sanja Požega Trnjanin, voditelj riječkog ureda tog sindikata Vedran Sabljak i zamjenica ravnateljice Dječjeg vrtića Viškovo Danijela Varda Mečev.

 Vedran Sabljak izrazio je veliko zadovoljstvo  potpisom kolektivnog ugovora u Dječjem vrtiću Viškovo. „Od osnutka sindikalne podružnice proteklo svega nekoliko mjeseci, a sada je potpisan prvi kolektivni ugovor kojim se plaće radnika u dječjem vrtiću u potpunosti izjednačavaju s plaćama u osnovnim školama. Uz osnovicu ugovorenu u iznosu od 947,18 eura, koeficijente radnih mjesta uskladili smo s onima u školama, tako da koeficijent za sve odgajatelje iznosi 2,01, a najniži koeficijent, onaj za tehničko osoblje, sada je 1,15. Ovime su plaće u dječjem vrtiću, ovisno o radnim mjestima, porasle u rasponu od 8% do 41%, što je ogroman iskorak. Zahvalio nih predstavnicima Općine i načelnici na iznimno otvorenim i korektnim pregovorima te iskazivanju velike socijalne osjetljivosti prema radnicima Dječjeg vrtića Viškovo i njihovim materijalnim pravima“, istaknuo je Sabljak.

 „Iznimno nam je stalo da djelatnici vrtića budu zadovoljni jer to znači da će i djeca i njihovi roditelji biti zadovoljni, a u konačnici i mi kao osnivač jer je usluga predškolskog odgoja i obrazovanja jedna od najvažnijih koju financiramo iz općinskog proračuna. Za plaće i materijalna prava koja se primjenjuju od 1. srpnja i proizlaze iz potpisanog kolektivnog ugovora, u općinskom proračunu moramo osigurati dodatnih 527 tisuća eura. Da cijenimo njihov rad i struku, dokazuje da smo i prije kolektivnih pregovora u protekle dvije godine u dva navrata povećavali plaće djelatnicima“, naglasila je  načelnica Sanja Udović.

smart

Što se tiče izgradnje novog vrtića u centru Viškova koji će biti smješten uz matični objekt Dječjeg vrtića Viškovo i moći primiti 100-ak mališana, u završnoj fazi je postupak javne nabave za odabir izvođača radova. U tijeku je pregled i ocjena pristiglih ponuda pa se očekuje skoro donošenje odluke o odabiru izvođača radova. Vrijednost investicije   iznosi nešto manje od 4,5 milijuna eura čemu treba dodati i oko 350 tisuća eura koliko će Općina uložiti u opremanje novog vrtića. Za projekt je Općini Viškovo odobreno bespovratnih nešto više od 1,2 milijuna eura. Ostatak do cjelokupnog iznosa investicije osigurat će Općina Viškovo.

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

SUBOTA, 20. SRPNJA 2024. ZAMET, 14.00: Biserka Nakić (1933) ZAMET, 12.00Slavka Gregorović (1940) DRENOVA, 10.00Koviljka Vukelić (1935) KASTAV, 10.00Gordana Padavić (1959) KASTAV, 11.00Edi  Sušanj (1962) BAKARAC, 11.00Ljubica Blažina (1961) KRALJEVICA,...

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

Sportske igre umirovljenika održane su u boćariji Poljane u povodu proslave Dana grada Opatije u organizaciji Udruge umirovljenika Opatija.Igre su natjecateljima ponudile odmjeravanje snaga u pikadu, kartama te muškom i ženskom boćanju. Uslijedila je...

Pin It on Pinterest