POŠTENI NALAZNIK: njemački turist pronašao novčanik s više od 1.000 eura i predao ga policiji

Policijski službenici u Crikvenici jučer su imali zadovoljstvo upoznati njemačkog turista koji je policiji predao pronađeni novčanik s više o 1.000 eura i osobnim dokumentima.

Naime, 58-godišnji njemački državljanin je oko 18 sati u ulici Ivana Skomerže u središtu Crikvenice pronašao izgubljeni novčanik s novcem, bankovnim karticama i dokumentima (osobnom iskaznicom i vozačkom dozvolom). Pošteni nalaznik odmah je novčanik predao u policijsku postaju u nadi da će se što prije pronaći vlasnik,  što je u konačnici i bilo tako.

Budući da su se u novčaniku nalazili osobni dokumenti, policija je ubrzo pronašla vlasnika, također njemačkog državljanina, kojemu je u trenutku nepažnje ispao novčanik na cestu, ali je, srećom, naišao njegov pošteni sunarodnjak.

“Ova crtica iz turističkog života još jednom nas podsjeća kako uvijek ima časnih i dobronamjernih ljudi čiji postupci su uzor nama ostalima kako dobronamjernost i poštenje opstaje te nema alternative ili cijene kojom bi se mogla nadomjestiti. Djelatnici Policijske uprave primorsko-goranske i sretni vlasnik zahvaljuju njemačkom gostu na poštenju i iskrenoj gesti kojom je pomogao da Crikvenica, odnosno Hrvatska, ostane sigurna turistička destinacija”, navode iz policije.

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (829)

POKOPI NA GROBLJIMA (829)

PONEDJELJAK, 20. SVIBNJA 2024. KOZALA, 14.30: Tomo Majetić (1931) DRENOVA, 12.30Ante Živković (1938) RUKAVAC, 15.00Marija Šišović  CRIKVENICA, 15.00Marija Ivančić (1924) ZUBOVIĆI, 17.00Marija Kustić (1937) UTORAK, 21. SVIBNJA TRSAT, 14.30Milica Makaus...

Globalni koncept dostave hrane stigao i u riječki zatvor

Globalni koncept dostave hrane stigao i u riječki zatvor

Globalni koncept dolaska do hrane preko dostavljača stigao je i u riječki zatvor. Kamera našeg reportera je tako snimila trenutke baš kada je dostavljač - pretpostavljamo - hrane, upravo pozvonio na vrata zatvora u središtu Rijeke, s velikom torbom...

Pin It on Pinterest