Pomorska policija i kapetanija spasili Austrijanca u gumenjaku u problemima zbog jake bure i valova

24.06.2024. 14:43 | Crna kronika, Novosti

Sretan ishod imala je potraga za Austrijancem koji je s gumenjakom zapao u probleme zbog jake bure i velikih valova. Nešto prije ponoći, postupajući po dojavi Nacionalnog pomorskog centra Zadar, posada plovila Postaje pomorske policije Rijeka krenula je prema otoku Rabu radi potrage za 68-godišnjim državljaninom Austrije koji je tijekom večernjih sati isplovio s gumenim plovilom te se do tada još nije vratio. U akciju traganja za osobom i plovilom uključilo se i plovilo Lučke kapetanije Senj.

S obzirom na otežane vremenske uvjete na moru, odnosno jaku buru i izrazito valovito more, potraga za austrijskim državljaninom je obustavljena protekle noći  oko 1,40 sati, no nastavila se jutros oko 8 sati. Službenici Postaje pomorske policije Rijeka i djelatnici Lučke ispostave Rab jutros su oko 9,30 sati u uvali kod rta Kalifront na otoku Rabu pronašli sklonjenog državljanina Austrije koji se nalazio u gumenjaku. Nije bio ozlijeđen, a zbog nemogućnosti pristupa obali i velikih valova, prekrcan je na  plovilo Lučke kapetanije, dok je njegovo plovilo stavljeno u tegalj.

Policija ponovo apelira na građane i turiste da se ne upuštaju u rizične, potencijalno pogibeljne situacije,  posebice u slučaju jakog vjetra i nepovoljnih vremenskih prilika te da pozorno prate vremensku prognozu  imajući na umu da se situacija na moru može vrlo brzo  promijeniti, odnosno pogoršati.

Najčitanije


Evo kako odabrati idealnu kremu za brijanje

Biti uredan i lijepo obrijan važan je dio imidža mnogih muškaraca. Stoga je važno znati kako odabrati idealnu kremu za brijanje. Samo s pravom kremom brijanje može biti ugodno i proći bez iritacija.

Pronađi svoj signature scent: top 10 parfema za muškarce

Miris koji ti najbolje odgovara ovisi o tvojoj koži, ali i osobnosti i stilu života. Zato pri odabiru savršenog parfema moraš obratiti pažnju na neke stvari.

S ovim parfemima kosa će ti mirisati predivno cijeli dan

Kosa upija molekule iz zraka. Zbog toga zadržava i razne mirise iz okoline. Mirisi dima ili kuhanja samo su neki od njih. Parfemi za kosu služe tome da se ti mirisi neutraliziraju, da se kosa osvježi i da lijepo miriši cijeli dan.

Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

SUBOTA, 20. SRPNJA 2024. ZAMET, 14.00: Biserka Nakić (1933) ZAMET, 12.00Slavka Gregorović (1940) DRENOVA, 10.00Koviljka Vukelić (1935) KASTAV, 10.00Gordana Padavić (1959) KASTAV, 11.00Edi  Sušanj (1962) BAKARAC, 11.00Ljubica Blažina (1961) KRALJEVICA,...

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

Sportske igre umirovljenika održane su u boćariji Poljane u povodu proslave Dana grada Opatije u organizaciji Udruge umirovljenika Opatija.Igre su natjecateljima ponudile odmjeravanje snaga u pikadu, kartama te muškom i ženskom boćanju. Uslijedila je...

Pin It on Pinterest