U Liburniji položeni vijenci uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

04.08.2023. 12:31 | Novosti, Opatija, Rijeka & Regija

Foto: Grad Opatija

Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja u Opatiji je ovaj važan datum novije hrvatske povijesti svečano obilježen polaganjem vijenaca u more u luci te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulih hrvatskih branitelja u Parku Vladimira Nazora, kod centralnog križa na Groblju Opatija i kod spomenika poginulih branitelja u Voloskom.

Svijeće su zapaljene i na grobovima poginulih branitelja na grobljima u Opatiji, Voloskom, Klani, Lovranu i Poljanama. Nakon protokola polaganja vijenaca Grad Opatija i Župa sv. Ane Volosko organizirali su prigodni domjenak za okupljena izaslanstva udruga iz Domovinskog rata, predstavnike MUP-a, vatrogasaca, komunalnih društava i ostale okupljene građane.

– Prisjećamo se danas s ponosom slavnih dana iz kolovoza 1995. godine kada je više od 20 posto okupiranog teritorija Hrvatske oslobođeno vojno-redarstvenom operacijom Oluja koja je bila presudna za okončanje Domovinskog rata. U ovih 28 godina stasala je nova mlada generacija hrvatskih građana koji se Domovinskog rata niti ne sjećaju. Naš je cilj njegovati kulturu sjećanja, odavati počast, ali ujedno tim mladim ljudima osigurati dostojanstvene uvjete života u njihovoj domovini i zalagati se da život u Hrtvatskoj bude što bolji za sve njene građane, kazao je opatijski  gradonačelnik Fernando Kirigin.

Najčitanije

Povezane objave

Počeli radovi na uređenju igrališta na opatijskom Kosovu

Počeli radovi na uređenju igrališta na opatijskom Kosovu

Ovoga su tjedna počeli radovi na uređenju dječjeg igrališta Kosovo u Opatiji. Igralište će biti potpuno rekonstruirano, bit će napravljena podloga u skladu sa sigurnosnim standardima za uporabu, postavljena multifunkcionalna sprava za igru i ljuljačka s...

POKOPI NA GROBLJIMA (601)

POKOPI NA GROBLJIMA (601)

ČETVRTAK, 28. RUJNA 2023. KOZALA, 11.30Željko Olujić (1969) DRENOVA, 14.30Branko Magaš (1955) CERNIK-ČAVLE, 15.00Ksenija Broznić (1935) JELENJE, 15.00Šimun Majer (1935) LIČ, 16.00Spomenka Milošević (1951) PETAK, 29. RUJNA 2023. KOZALA, 11.30Božica Pilepić...

Pin It on Pinterest