Položen kamen temeljac budućeg hotela u Ičićima

12.05.2022. 16:10 | Regija, Rijeka & Regija

Foto: Grad Opatija

U Ičićima je održano svečano otvorenje gradilišta novog hotela grupacije Riva’s Hoteli.

Nakon prigodnih riječi Denisa Šikljana, direktora DDG Grupe, opatijskog gradonačelnika Fernanda Kirigina i mađarskog investitora Lorinza Mesarosa, kamen temeljac je prigodno položen i zatrpan prvim lopatama.

– Turizam i prateće djelatnosti čine gotovo 90 posto opatijske privrede. Grad Opatija je strateški opredijeljen prema jačanju turističke ponude najviše kvalitete, čime našu destinaciju dodatno pozicioniramo na turističkoj karti Europe i svijeta. Kada je izbor smještaja u pitanju, opatijski gosti uglavnom biraju hotele, koji imaju 83% udjela u ukupnim noćenjima. Budući će hotel osigurati i nova radna mjesta, a obzirom na kategoriju očekujemo da će mnogi kadrovi školovani u opatijskoj srednjoj školi i na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu ovdje pronaći kvalitetno radno mjesto, poručio je opatijski gradonačelnik Kirigin, naglasivši da radovi počinju, ali će uskoro prestati zbog ljetne stanke do polovice rujna.

Investitor Lorinz Mesaros je naglasio kako je ovo najvažnija investicija njegove grupacije u Hrvatskoj. Grupacija ima 26 hotela u Mađarskoj, Austriji i Crnoj Gori.

– Smatram da će hotel biti ukras grada i nadamo se da ćemo za njega dobiti jednog vrhunskog svjetskog hotelskog operatera. Moje je srce naklonjeno Hrvatskoj, koja je, nakon Mađarske, moj drugi dom, a upravo sam u Opatiji prvi puta u životu bio na ljetovanju. Investicije grupacije Mesaros u Opatiji su postigle više od 100 milijuna eura, jer smo pored ove investicije kupili i Hotel Miramar. Nećemo stati na tome, razvoj ide dalje, poručio je Lorinz Mesaros.

Hotel bi trebao biti završen i otvoren uoči ljetne sezone 2024. godine.

Povezane objave

Na riječkom Korzu održava se Team Work Days 2022.

Na riječkom Korzu održava se Team Work Days 2022.

Na riječkom Korzu u tijeku je  manifestacija Team work days 2022., javna prezentacija projektnih aktivnosti koje Zajednica tehničke kulture Rijeka provodi s učeničkim zadrugama Primorsko – goranske županije, a kroz koju se želi pojačati inovacijski impuls...

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (151)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (151)

PETAK, 20. svibnja TRSAT, 13.30Ivan Maričić (1925) DRENOVA, 14.30Franka Knežić (1943) DRENOVA, 13.30Đuro Dešić (1939) SUBOTA, 21. svibnja DRENOVA, 13.00Aleksandar Gabrić (1937) Podatke je objavilo Komunalno društvo Kozala, Braće Hlača 2/a, Rijeka. ...

Pin It on Pinterest