Policiji stiglo osam prijava ljudi koji su na plaži ostali bez torbi s novcem, mobitelima, ključevima…

24.08.2021. 12:08 | Crna kronika

Autor teksta: Fiore Vežnaver, Foto: Fiore Vežnaver

Na plažu ne nosite vrijedne predmete i dragocjenosti, osobito veće   iznose novca, nakit i vrijednu foto-video opremu – poručuju iz policije  

Osam prijava građana koji su za boravka na plažama u Njivicama, Crikvenici, Jadranovu, Kraljevici, Bakarcu i Pećinama u Rijeci ostali bez svojih torbi s novcem, mobitelima, ključevima i drugim predmetima, zabilježila je policija proteklih dana, posebice tijekom vikenda. U jednom slučaju ukraden je i gumeni čamac.
Policija precizira kako je oštećeno dvoje njemačkih državljana, po jedan državljanin Mađarske i Srbije te četiri hrvatska državljana. Ukupna materijalna šteta cijeni se na oko 18 tisuća kuna.
Iz policije pozivaju na oprez. Savjetuju da se na plažu ponese onoliko novca koliko je potrebno za sitne troškove (sok, kavu, sladoled i slično).
“Na plažu ne nosite vrijedne predmete i dragocjenosti, osobito veće novčane iznose, nakit i vrijednu foto-video opremu. Torbe, ključeve, mobitele, foto-aparate, video kamere i dr.) na plaži ne ostavljajte bez nadzora – ako ste spriječeni neka ih pripaze prijatelji ili poznanici. Ne provjeravajte učestalo novac i vrijedne predmete, time kradljivcima skrećete pozornost na sebe i svoje stvari – naglašavaju iz policije, koja ističe da dokumente i novac ne treba držati zajedno.
“Ako do plaže dolazite osobnim vozilom zatvorite sve prozore i zaključajte vrata vozila, u vozilu ne ostavljajte vrijedne predmete. A ako ste pokradeni, pozovite odmah policiju na broj 192, pretražite bližu okolicu, možda pronađete neke svoje predmete – spremite ih u vrećicu i predajte policiji, možda se otkriju korisni tragovi – savjetuje policija.

Povezane objave

Planuo požar na kući u Puntu, tehnički uzrok isključen

Planuo požar na kući u Puntu, tehnički uzrok isključen

Tehnički uzrok nastanka požara je isključen, izvijestila je policija nakon završetka očevida na mjestu požara u kojem je jučer oštećena kuća u izgradnji u Puntu. Očevid su proveli službenici Policijske postaje Krk u suradnji s protupožarnim inspektorom....

Pin It on Pinterest