Policija traga za lopovom koji je na Drenovi sa ceste ukrao – šahte

17.11.2021. 15:04 | Crna kronika

Autor teksta: P. B.

Policija traga za lopovom koji je na Drenovi sa ceste ukrao – šahte. Iz Policijske uprave su, naime, izvijestili kako je zaprimljena dojava o krađi, te da je, “prema dosadašnjim saznanjima, početkom listopada nepoznati počinitelj je s kolnika otuđio više rešetki i nekoliko poklopaca na šahtama”.
“Počinjenim kaznenim djelom oštećena je jedinica regionalne samouprave za iznos od oko 9.100 kuna”, dodaje se iz policije.
Za pretpostaviti je da je kradljivac bio motiviran nakanom da šahte odnese u neku otkupnu stanicu za sekundarne sirovine, gdje su inače u prošlosti znali biti “monetizirani” svakojaki ukradeni predmeti, pa i oni povijesne i kulturne vrijednosti, nakon što bi bili izrezani brusilicom ili slomljeni. Postoji i mogućnost prodaje preko internetskog oglasnika  Njuškalo: letimičnim pregledom oglasa vidjeli smo da se u rubrikama “građevinski materijal” i “ostala oprema za vrt i okućnicu” nude šahte slične ovim “cestovnim” za 25o do 450 kuna. 

Povezane objave

Žena od 67 godina krala iz trgovine kozmetiku vrijednu 2.900 kuna

Žena od 67 godina krala iz trgovine kozmetiku vrijednu 2.900 kuna

Službenici Prve policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje da je počinila krađu.Žena  se sumnjiči da je jučer oko 9,45 sati iz trgovine u središtu Rijeke ukrala  kozmetičke...

Oružani prepad u trgovini na benzinskoj postaji na Viškovu

Oružani prepad u trgovini na benzinskoj postaji na Viškovu

Policija traga za razbojnikom koji je sinoć počinio oružani prepad u trgovini na benzinskoj postaji na Viškovu.Razbojništvo se dogodilo oko 23.30 sati, a izveo ga je maskirani pljačkaš koji je zaprijetio oružjem dvojici djelatnika, te iz blagajne ukrao...

Pin It on Pinterest