POLICIJA PRIVELA DVOJICU ČLANOVA ARMADE IZ SUKOBA S TORCIDOM KOD RIJEČKOG KOLODVORA: neće u pritvor, sudac im izrekao zabranu napuštanja adrese četiri sata prije i poslije utakmice Rijeke

24.09.2021. 17:04 | Crna kronika

Autor teksta: Fiore Vežnaver, Foto: Fiore Vežnaver

Žestoki sukob dviju navijačkih skupina odigrao se u Ulici Nikole Tesle u Rijeci, pred kafićem Caffe 2020, prije 12 dana, kada su navijači Hajduka išli za Pulu

Riječka policija je identificirala, uhitila i podvrgnula kriminalističkom istraživanju dvojicu članova Armade za koje se sumnja da su sudjelovali u fizičkom obračunu s pripadnicima Torcide kod riječkog željezničkog kolodvora prije 12 dana.

Nakon što su ispitani u riječkom Općinskom državnom odvjetništvu, danas poslijepodne su pred suca istrage Županijskog suda u Rijeci predvedeni R. R. (38) iz Rijeke i B. G. (51) iz Viškova, osumnjičeni za dva kaznena djela: izazivanje nereda i oštećenja tuđe stvari. Tužiteljstvo je tražilo da im se odredi istražni zatvor zbog opasnosti da bi, ostanu li na slobodi, mogli ponoviti kazneno djelo, ali sudac istrage Vlado Bosner nije prihvatio taj prijedlog.

Ne smiju prići stadionu na Rujevici bliže od 1 kilometra

Sudac je ocijenio da se svrha može ostvariti i blažom mjerom, mjerama opreza, s obzirom da je riječ o ljudima koji dosad nisu osuđivani, niti se protiv njih vode kazneni postupci zbog istih inkriminacija. Sudac Bosner je dvojici okrivljenih odredio zabranu napuštanja adrese stanovanja četiri sata prije, za vrijeme i četiri sata poslije odigranih domaćih i gostujućih utakmica HNK Rijeke, u svim službenim natjecanjima u okviru HNS-a, UEFA-e i FIFA-e, te prijateljskim utakmicama. Zabranjeno im je i posjećivanje područja stadiona Rijeke na Rujevici u zoni od jednog kilometra, te obveza redovitog javljanja policijskom načelniku dva puta tjedno. Ne budu li se toga pridržavali, odredit će im se istražni zatvor.

Šteta u lokalu Caffe 2020 – 35 tisuća kuna

Dvojica se terete da su sudjelovali u izgredima što su se dogodili desetak minuta prije 9 sati u nedjelju, 12. rujna, sukobu dviju navijačkih skupina što se odigrao u Ulici Nikole Tesle, pred kafićem Caffe 2020. Sumnjiče se da su kao pripadnici Armade, zajedno s više maskiranih nepoznatih osoba, fizički napali skupinu od 17 navijača Torcide. Tužiteljstvo je poimence navelo svakog navijača splitskog kluba, koji su se nalazili na proputovanju prema Puli, gdje je tog poslijepodneva Hajduk imao susret s Istrom. Dvojica osumnjičenih se terete da su prema torcidašima „bacili nepoznati predmet”, a onda s terase uzeli jednu stolicu koju bacili prema Hajdukovim navijačima.
Inkriminirani su i da su poticali na nasilje, te da se drugookrivljeni B. G. „u više navrata zalijetao prema pripadnicima navijačke skupine Torcida, što je sve eskaliralo u tučnjavu i međusobni sukob”. Prvookrivljeni R. R. se sumnjiči i da je bacao i oštetio inventar Caffe bara 2020, što je posljedično dovelo do zatvaranja kafića zbog saniranja štete. Šteta nastala vlasniku obrta Željku Deliću procijenjena je na 35 tisuća kuna.

 

 

Povezane objave

Planuo požar na kući u Puntu, tehnički uzrok isključen

Planuo požar na kući u Puntu, tehnički uzrok isključen

Tehnički uzrok nastanka požara je isključen, izvijestila je policija nakon završetka očevida na mjestu požara u kojem je jučer oštećena kuća u izgradnji u Puntu. Očevid su proveli službenici Policijske postaje Krk u suradnji s protupožarnim inspektorom....

Pin It on Pinterest