Policija poziva na oprez: na ulici vrebaju gatare i prevaranti kod mijenjanja eura u kune

04.08.2022. 10:44 | Crna kronika, Novosti

Policijska uprava primorsko-goranska je jutros izvijestila kako je proteklih dana zaprimila više prijava građana koji su prevareni za ukupno više tisuća kuna.
Krajem srpnja na širem opatijskom području hrvatska državljanka postala je žrtvom prijevare nakon što joj je nepoznata žena gatala. Prorekla je njoj i njenim bližnjima uspjeh i sreću u životu. Nisu objavljeni svi detalji ovog slučaja, pa nije sve posve razvidno, no ispostavilo se da je žrtva platila “uslugu” u novcu i nakitu, u ukupnoj protuvrijednosti od nekoliko tisuća kuna.
Policija navodi kako su abilježena i dva slučaja prijevara prilikom mijenjanja novca na ulici. Jučer je u Crikvenici na taj način prevaren ruski državljanin, koji je povjerovao nepoznatom muškarcu te misleći da mijenja eure u kune, dobio sasvim drugu valutu. Sličan slučaj zabilježen je prije nekoliko dana i na otoku Rabu, kada je njemački državljanin po „povoljnom tečaju“ na ulici umjesto kuna za eure, također dobio novac u drugoj stranoj valuti.
Policija poziva građane i turiste da budu oprezni u kontaktima s nepoznatim osobama, ne nasjedaju na njihovu razgovorljivost i upornost, lažna obećanja ili suosjećanja.
“Posebno se upozoravaju turisti da ne mijenjaju novac na ulici već u novčarskim institucijama, ovlaštenim mjenjačnicama ili drugim mjestima gdje je to dozvoljeno. Mijenjanjem novca na ulici ili na drugim mjestima gdje to nije uobičajeno ili dozvoljeno, a prema navodno povoljnijem tečaju građani gotovo u pravilu budu oštećeni kaznenim djelom prijevare. Građanima i turistima koji su oštećeni prijevarom ili drugim kaznenim djelom preporučamo da se što prije obrate policiji, pozivom na broj 192 ili da dođu u najbližu policijsku postaju”, navode iz policije.

Povezane objave

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (211)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (211)

SUBOTA, 13. kolovoza 2022. ZAMET, 13.00Angela Mitrović (1931) UTORAK, 16. kolovoza DRENOVA, 14.30Ignac Vremarić (1963) SRIJEDA, 17. kolovoza TRSAT, 12.30Anamarija Ivančić (1938) Podatke je objavilo Komunalno društvo Kozala, Braće Hlača 2/a, Rijeka. ...

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (210)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (210)

PETAK, 12. kolovoza KOZALA, 12.30Pepica Ulrich (1936) KOZALA, 11.30Melita Cernogoraz (1953) KOZALA, 10.30Boris Nonveiller (1948) SUBOTA, 13. kolovoza ZAMET, 13.00Angela Mitrović (1931) Podatke je objavilo Komunalno društvo Kozala, Braće Hlača 2/a, Rijeka. ...

Pin It on Pinterest