POLICIJA POZIVA NA OPREZ: zaredale krađe na plažama uz more, kralo se i na kupalištu uz Kupu

18.07.2023. 11:02 | Crna kronika, Novosti

Policija poziva na oprez nakon što se u proteklih nekoliko dana dogodilo više krađa na plažama na području Crikvenice, Rijeke, u Malom Lošinju, Ičićima i Opatiji.

Kaznenim djelima je oštećeno troje hrvatskih državljana te državljanke Poljske i Njemačke. Ukraden im je novac, mobiteli, dokumenti, bankovne kartice, naočale i drugo, kao i torbice i ruksaci u kojima su se ovi predmeti nalazili.

Lopovi su za krađe iskoristili trenutak nepažnje vlasnika, dok su oni bili u moru i njihove stvari ostavljene bez nadzora. U jednom slučaju je ukraden mobitel sa štanda na plaži. Samo je jednoj od okradenih hrvatskih državljanki vraćena većina stvari, dok se za ostalim stvarima, kao i počiniteljima, traga. Ukupna šteta nastala krađama cijeni se na najmanje 1.660 eura.

Prije par dana zabilježena su i kaznena djela na kupalištu uz Kupu. Iz dva osobna vozila u kojima su bile ostavljene stvari, a na jednom i otvoren prozor, lopov se domogao novca i bankovnih kartica koje je potom iskoristio. Oštećeni su hrvatski državljani za ukupno oko 280 eura.

 

“Kako bi smanjili mogućnost nastanka štete, upozoravamo građane i sve koji godišnji odmor provode na našem području da na plaže ne nose veće novčane iznose, nakit, mobitele i druge vrijedne predmete te da ih ne ostavljaju bez nadzora”, poručuju iz policije.

Najčitanije


Evo kako odabrati idealnu kremu za brijanje

Biti uredan i lijepo obrijan važan je dio imidža mnogih muškaraca. Stoga je važno znati kako odabrati idealnu kremu za brijanje. Samo s pravom kremom brijanje može biti ugodno i proći bez iritacija.

Pronađi svoj signature scent: top 10 parfema za muškarce

Miris koji ti najbolje odgovara ovisi o tvojoj koži, ali i osobnosti i stilu života. Zato pri odabiru savršenog parfema moraš obratiti pažnju na neke stvari.

S ovim parfemima kosa će ti mirisati predivno cijeli dan

Kosa upija molekule iz zraka. Zbog toga zadržava i razne mirise iz okoline. Mirisi dima ili kuhanja samo su neki od njih. Parfemi za kosu služe tome da se ti mirisi neutraliziraju, da se kosa osvježi i da lijepo miriši cijeli dan.

Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

SUBOTA, 20. SRPNJA 2024. ZAMET, 14.00: Biserka Nakić (1933) ZAMET, 12.00Slavka Gregorović (1940) DRENOVA, 10.00Koviljka Vukelić (1935) KASTAV, 10.00Gordana Padavić (1959) KASTAV, 11.00Edi  Sušanj (1962) BAKARAC, 11.00Ljubica Blažina (1961) KRALJEVICA,...

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

Sportske igre umirovljenika održane su u boćariji Poljane u povodu proslave Dana grada Opatije u organizaciji Udruge umirovljenika Opatija.Igre su natjecateljima ponudile odmjeravanje snaga u pikadu, kartama te muškom i ženskom boćanju. Uslijedila je...

Pin It on Pinterest