POLICIJA POJAČANO NADZIRE PROMET NA CESTAMA PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE: u 24 sata 79 prometnih prekršaja, rekorder vozio s 2,2 promila alkohola

12.11.2021. 12:36 | Crna kronika

Autor teksta: P. B. , Foto: PU primorsko-goranska

Alkotestirano je 139 vozača, od koji je osam bilo pod “maliganima”, a jedan je odbio provjeru alkoholiziranosti. Četvero je vozilo s koncentracijom od više od jednog promila 

Prometna policija na području Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzire promet na cestama, kao što je najavljeno, posebice vožnju pod utjecajem alkohola.
U posljednja 24 sata zabilježeno je 79 prometnih prekršaja, od kojih osam prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola. U navedenom razdoblju alkotestirano je 139 vozača, od kojih je jedan odbio provjeru alkoholiziranosti. Od osam vozača kojima je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola, njih četvero je bilo s izmjerenim koncentracijama između 1,01 i 1,5 promila, a po dvoje s koncentracijama alkohola većim od 1,51 promila te između 0,51 i 1,00 promila.

Stari znanac policije opet vozio teško pijan

Najveća koncentracija alkohola od 2,2 g/kg izmjerena je 53-godišnjem vozaču osobnog vozila marke VW Golf, riječkih registracijskih oznaka. Policija ga je zaustavila sinoć, 11. studenoga oko 23.20 sati u riječkoj Vukovarskoj ulici te je isključen iz prometa. Riječ je o vozaču koji je već nekoliko puta prekršajno prijavljivan za istovrsne prometne prekršaje. Protiv njega je podnijet optužni prijedlog, kojim je predložena novčana kazna u iznosu od 20.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od godine dana.
Osim alkohola, policija je zabilježila i 34 prekršaja prekoračenja brzine, šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, po tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava i upravljanja tehnički neregistriranim ili neispravnim vozilom, dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji te još 23 različita prometna prekršaja.

Rekorder vozio 180 na sat

Najveća brzina od 180 km/h izmjerena je jučer oko 12.20 sati, na autocesti kod vijadukta Osojnik gdje se vozač osobnog vozila marke BMW, riječkih registracijskih oznaka navedenom brzinom kretao u smjeru Zagreba, unatoč tome što je na toj dionici ograničenje brzine 110 km/h.
Jučer se na prometnicama PU primorsko-goranske dogodilo sedam prometnih nesreća, u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene.
“Policija će i nadalje pojačano nadzirati promet te poduzimati preventivno-represivne mjere i radnje u cilju veće sigurnosti prometa na cestama i smanjenja neželjenih posljedica. Stoga se ponovo pozivaju vozači i svi ostali sudionici u prometu na odgovorno ponašanje uz dosljedno pridržavanje prometnih pravila i propisa”, navode iz policije.

 

 

 

Povezane objave

Planuo požar na kući u Puntu, tehnički uzrok isključen

Planuo požar na kući u Puntu, tehnički uzrok isključen

Tehnički uzrok nastanka požara je isključen, izvijestila je policija nakon završetka očevida na mjestu požara u kojem je jučer oštećena kuća u izgradnji u Puntu. Očevid su proveli službenici Policijske postaje Krk u suradnji s protupožarnim inspektorom....

Pin It on Pinterest