POLICIJA O BRUTALNOM NAPADU NA PLATKU I OZLJEĐIVANJU PRIPADNIKA HGSS-a: trojica u dobi od 21 i 22 godine počinila prekršaj drskim ponašanjem

01.02.2023. 12:35 | Crna kronika, Novosti

Foto: Čitatelj portala Burin

Policijska uprava primorsko-goranska oglasila se priopćenjem u povodu fizičkog napada u kojem su u nedjelju navečer na Platku ozlijeđene tri osobe. Ispostavilo se da su u bezobzirnom napadu ozlijeđena dvojica članova HGSS-a i jedna djevojka, dok se za napadače – koji su prije toga na skijaškoj stazi “driftali” automobilom BMW – navode da su MMA borci. Upućeni u događaj kažu i da je bilo “cipelarenja” od strane trojice mladića iz BMW-a,  a udarce šakom u glavu dobila je i djevojka.
Iz policije navode da “službenici Druge policijske postaje Rijeka provode kriminalističko istraživanje vezano za narušavanje javnog reda i mira tučnjavom”.
“Prema dosad utvrđenom, tučnjava između više osoba dogodila se oko 20 sati na skijaškoj stazi, a zbog kretanja osobnog vozila po toj stazi. Naime, 21-godišnji hrvatski državljanin se nepropisno kretao osobnim vozilom marke BMW po staz,i uslijed čega je vozilo propalo u snijeg te je potom zatražio pomoć od 43-godišnjeg djelatnika zimske službe da ga odveze sa staze.
Budući da isti to nije mogao učiniti, 21-godišnjak se s još dvojicom suvozača s njime verbalno, a potom i fizički sukobio. U nastavku tučnjave sudjelovale su i druge osobe, a pri tom je troje hrvatskih državljana ozlijeđeno pa su zatražili liječničku pomoć u KBC Rijeka.
Tijekom dosadašnjeg istraživanja, policija je utvrdila da su trojica hrvatskih državljana, starosti 21 i 22 godine, počinila prekršaj iz čl. 6. naročito drsko i nepristojno ponašanje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, i protiv njih će biti podneseni optužni prijedlozi nadležnom općinskom sudu. O prekršaju 21-godišnjeg vozača policija je dostavila i obavijest komunalnom redarstvu u čijoj je nadležnosti daljnje procesuiranje.
Kriminalističko istraživanje se nastavlja provedbom svih potrebnih mjera i radnji kako bi se utvrdile relevantne činjenice ovog događaja i po okončanju će biti podnesene odgovarajuće prijave protiv počinitelja”, navodi se u priopćenju policije.
Trojica osumnjičenih mladića će se, prema sadašnjem stanju stvari, u daljnjem postupku braniti sa slobode.

U HGSS-U OGORČENI NAPADOM, OČEKUJU ADEKVATNE SANKCIJE ZA POČINITELJE

Priopćenjem se danas oglasila i Hrvatska gorska služba spašavanja.
“Ogorčeni smo bezočnim napadom na naše članove koji su proteklog vikenda odvojili svoje slobodno vrijeme kako bi osiguravali posjetitelje na skijalištu Platak. Nakon završetka akcije i dežurstva bez ikakvog povoda i motiva došlo je do napada na naše članove – volontere.
Vjerujemo da će institucije slučaj pomno istražiti i adekvatno sankcionirati počinitelje. Našim napadnutim članovima pružit ćemo svu potrebnu pomoć i podršku te im želimo brzi oporavak”, zaključuju iz HGSS-a.

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

PONEDJELJAK, 24. LIPNJA 2024. DRENOVA, 10.30: Jelica Lelas (1949) PUNAT, 18.00Anica Orlić  ŽEGOTI, 15.00Mile Todorović (1943) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) VRPOLJE, 17.00Milka Štrbac (1935) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved...

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Članovi hrvatske košarkaške reprezentacije odmjerili su danas snage s reprezentacijom Poljske u utakmici odigranoj u dvorani "Marino Cvetković", u sklopu međunarodnog turnira. Susret je okončan pobjedom hrvatskih košarkaša rezultatom 82:68.Turnir se u...

Pin It on Pinterest