U Rijeci mu zaplijenili znatnu količinu droga, imao je i laboratorij za proizvodnju narkotika

07.09.2023. 11:25 | Crna kronika, Novosti

Foto: PU PG

Djelatnici Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog kaznenog djela iz domene droga.
U sklopu kriminalističkog istraživanja, a temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci, provedena je pretraga doma te prostorija na riječkom području kojima se 37-godišnjak koristi. Pronađeno je i zaplijenjeno 1.857 grama amfetamina, 104 grama konoplje, manja količina droge MDMA, gljive psilocibin i dvije stabljike indijske konoplje različitih visina.
Uz to je pronađeno više različitih kemijskih tvari (prekursora) i dijelovi laboratorija za proizvodnju droge amfetamin (tikvice, epruvete, gas maska, uređaj za vakumiranje i vrećice za vakumiranje…) i drugi predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela.
Po završetku istraživanja 37-godišnjak je kazneno prijavljen državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Također je i prekršajno sankcioniran u skladu sa Zakonom o osobnoj iskaznici i Zakonom o prebivalištu.
Budući da je za osumnjičenikom već bila raspisana potraga od lipnja ove godine zbog izvršenja pravomoćnosti presude iz domene imovinskog kriminaliteta, priveden je u istražni zatvor.

 

Najčitanije


Povezane objave

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Članovi hrvatske košarkaške reprezentacije odmjerili su danas snage s reprezentacijom Poljske u utakmici odigranoj u dvorani "Marino Cvetković", u sklopu međunarodnog turnira. Susret je okončan pobjedom hrvatskih košarkaša rezultatom 82:68.Turnir se u...

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

SUBOTA, 22. LIPNJA 2024. KASTAV: Franjo Jurčević (1943) SV. DUH (OMIŠALJ), 16.00Margareta Pranjić  PONEDJELJAK, 24. LIPNJA DRENOVA, 10.30Jelica Lelas (1949) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved (1955) KOZALA,...

Pin It on Pinterest