Policija jučer uhitila šestoricu krijumčara migranata, jedan bježao nakon što je teretnim vozilom oštetio rampu pa ostavio strance

20.11.2023. 16:45 | Crna kronika, Novosti

Foto: GD, portal Burin (ilustracija)

Jučer su službenici Policijske uprave primorsko goranske proveli kriminalistička istraživanja nad šestoricom stranih državljana zbog krijumčarenja migranata. Riječ je o četvorici državljana Moldavije i dvojici mongolskih državljana.
Policijski službenici su u jutarnjim satima na autocesti A6 na području Vrbovskog zaustavili osobno vozilo francuskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao državljanin Mongolije, a kao suvozač se nalazio također mongolski državljanin, dok su se u vozilu nalazila tri strana državljana.
Istog dana u večernjim satima, također na području Vrbovskog, policijski službenici su uporabom zvučnih i svjetlosnih signala pokušali zaustaviti teretno vozilo mađarskih nacionalnih oznaka nakon čega vozač nije postupio po danoj naredbi te se vozilom nastavio kretati. Došavši do naplatne postaje autoceste, nije se zaustavio, već je vozilom oštetio rampu i nosač te se bez zaustavljanja nastavio kretati. Ubrzo zatim, vozač je zaustavio vozilo i pobjegao, dok je u vozilu zatečeno sedam stranih državljana.
Na širem delničkom području policijski službenici su jučer zaustavili osobno vozilo mađarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Moldavije, dok su se kao putnici u vozilu nalazila dvojica moldavskih državljana koji se dovode u vezu kaznenim djelom krijumčarenja migranata.
Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičenici su kazneno prijavljeni državnom odvjetništvu i predani pritvorskom nadzorniku.
Prema strancima, krijumčarenim osobama, provest će se postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakonu o strancima.

 

Najčitanije


Evo kako odabrati idealnu kremu za brijanje

Biti uredan i lijepo obrijan važan je dio imidža mnogih muškaraca. Stoga je važno znati kako odabrati idealnu kremu za brijanje. Samo s pravom kremom brijanje može biti ugodno i proći bez iritacija.

Pronađi svoj signature scent: top 10 parfema za muškarce

Miris koji ti najbolje odgovara ovisi o tvojoj koži, ali i osobnosti i stilu života. Zato pri odabiru savršenog parfema moraš obratiti pažnju na neke stvari.

S ovim parfemima kosa će ti mirisati predivno cijeli dan

Kosa upija molekule iz zraka. Zbog toga zadržava i razne mirise iz okoline. Mirisi dima ili kuhanja samo su neki od njih. Parfemi za kosu služe tome da se ti mirisi neutraliziraju, da se kosa osvježi i da lijepo miriši cijeli dan.

Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (881)

POKOPI NA GROBLJIMA (881)

SUBOTA, 13. SRPNJA 2024. KOZALA, 10.00: Stanislav Majić (1951) DRENOVA, 11.00Terezija Begović  LOVRAN, 13.00Velimir Miladinović (1934) JELENJE, 18.00Vladimir Kišić (1938) LIČ, 17.00Marija Kropf  VOJNI TUK, 17.00Nikola Vujnović (1943) PONEDJELJAK, 15....

Obilježena 82. godišnjica stradanja sela Podhum

Obilježena 82. godišnjica stradanja sela Podhum

Na spomen-području Soboli održana je svečana komemoracija povodom 82. godišnjice stradanja mještana Podhuma, u znak sjećanja na nedjelju, 12. srpnja 1942. godine kada su talijanski fašisti strijeljali 91 mještanina, selo je spaljeno, a preživjeli odvedeni...

Pin It on Pinterest