Policija isključila tehnički i prirodni uzrok požara u reciklažnom dvorištu na Cresu

19.06.2024. 09:39 | Crna kronika, Novosti

Foto: Zeljko Spajić, DVD Cres

Očevidom je isključen tehnički i prirodni uzrok požara, izvijestila je danas Policijska uprava primorsko-goranska nakon što je okončan očevid na mjestu požara što je u nedjelju planuo u reciklažnom dvorištu Pržić na otoku Cresu.  Iz policije navode da je požar planuo u središnjem dijelu prostora gdje se odlaže glomazni otpad, te da je slijed djelovanja vatre oštećena ograda kompleksa i  stakla na prozorima. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno.

Dojava o požaru creskim vatrogascima je dojavljen u 12.35 sati u nedjelju, nakon čega su na mjesto događaja krenule sve raspoložive snage,  čitava postrojba Dobrovoljnog vatrogasnog društva Cres, a zatražena je i pomoć lošinjskih vatrogasaca. Zatraženo je i angažiranje velikog radnog stroja za razgrtanje gomile miješanog komunalnog otpada koje je planulo. Požar je zahvatio površinski sloj otpada, ali je prodro i u dublje slojeve. Zahvatio je popriličnu površinu i, potpomognut vjetrom, u jednom je trenutku na zapadnoj strani požarišta došlo do proboja požara na obližnju travu i nisko raslinje, ali je spriječeno njegovo širenje. 

Na gašenju je angažirano ukupno 30 vatrogasaca. Gašenje požara trajalo je do kasnih popodnevnih sati nedjelje, a dogašivanje tinjajućih ostataka do ranih jutarnjih sati sljedećeg dana.

Zbog iscrpljenosti, jedan je vatrogasac zatražio pomoć ekipe hitne medicinske pomoći, a nakon što mu je pomoć pružena, i nakon što se oporavio, vratio se na požarište i uključio dalje u gašenje. 

Najčitanije


Evo kako odabrati idealnu kremu za brijanje

Biti uredan i lijepo obrijan važan je dio imidža mnogih muškaraca. Stoga je važno znati kako odabrati idealnu kremu za brijanje. Samo s pravom kremom brijanje može biti ugodno i proći bez iritacija.

Pronađi svoj signature scent: top 10 parfema za muškarce

Miris koji ti najbolje odgovara ovisi o tvojoj koži, ali i osobnosti i stilu života. Zato pri odabiru savršenog parfema moraš obratiti pažnju na neke stvari.

S ovim parfemima kosa će ti mirisati predivno cijeli dan

Kosa upija molekule iz zraka. Zbog toga zadržava i razne mirise iz okoline. Mirisi dima ili kuhanja samo su neki od njih. Parfemi za kosu služe tome da se ti mirisi neutraliziraju, da se kosa osvježi i da lijepo miriši cijeli dan.

Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

SUBOTA, 20. SRPNJA 2024. ZAMET, 14.00: Biserka Nakić (1933) ZAMET, 12.00Slavka Gregorović (1940) DRENOVA, 10.00Koviljka Vukelić (1935) KASTAV, 10.00Gordana Padavić (1959) KASTAV, 11.00Edi  Sušanj (1962) BAKARAC, 11.00Ljubica Blažina (1961) KRALJEVICA,...

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

Sportske igre umirovljenika održane su u boćariji Poljane u povodu proslave Dana grada Opatije u organizaciji Udruge umirovljenika Opatija.Igre su natjecateljima ponudile odmjeravanje snaga u pikadu, kartama te muškom i ženskom boćanju. Uslijedila je...

Pin It on Pinterest