POGORŠAVA SE SITUACIJA: u Primorsko-goranskoj županiji 141 novooboljeli od korone, udio pozitivnih na testiranju porastao na 10,4 posto

13.10.2021. 17:47 | Regija, Rijeka & Regija

Autor teksta: P. B., Foto: PGŽ

U PGŽ-u je danas 141 novooboljela osoba od Covida. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađen 1351 uzorak briseva, što znači kako udio pozitivnih unutar broja testiranih iznosi 10,44 %.
Najviše novooboljelih, njih 112, je iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 14 s Liburnijskog područja, šest iz Gorskog kotara, po tri s otoka Krka i iz Crikvenicko-Vinodolske regije, dvoje sa otoka Lošinja i jedan sa Cresa. U skupini radno aktivnih stanovnika je 68 novooboljelih, 44 su osobe iz mlađih dobnih skupina, a 29 su osobe starije od 65 godina.
Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je porastao za 4 pacijenta u odnosu na jučer te iznosi 50. U KBC-u Rijeka se u jedinici intezivne skrbi na respiratoru nalazi pet osoba, jednaki broj kao i jučer. Tijekom jučerašnjeg dana je nažalost preminula još jedna necijepljena osoba sa prebivalištem iz PGŽ-a od posljedica COVID-19 bolesti.
Bez obzira na trend povećanja, kako broja aktivnih slučajeva, tako i broja hospitaliziranih osoba udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je i nadalje stabilan, sličan jučerašnjem i iznosi 6,32 %.

 

 

Povezane objave

U riječkom Art-kinu večeras “Maratonci trče počasni krug

U riječkom Art-kinu večeras “Maratonci trče počasni krug

Prošlo je 50 godina od nastanka crnohumorne groteske Maratonci trče počasni krug dramatičara i pisca Dušana Kovačevića te 40 od istoimenog filma u režiji Slobodana Šijana. U filmu su, pored isključivo muške loze Topalovića, likove utjelovila legendarna...

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (153)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (153)

PONEDJELJAK, 23. svibnja ZAMET, 14.00Iva Milardović (1942) DRENOVA, 15.00Zlatko Neralić (1965) SRIJEDA, 25. svibnja KOZALA, 11.00Dušan Kljenak (1956) Podatke je objavilo Komunalno društvo Kozala, Braće Hlača 2/a, Rijeka.    

Oftalmolozi iz Saudijske Arabije u posjetu JGL-u

Oftalmolozi iz Saudijske Arabije u posjetu JGL-u

U JGL-u su ugostili grupu oftalmologa iz Kraljevine Saudijske Arabije u okviru, kako je objašnjeno," strateškog smjera internacionalizacije i daljnjeg širenja poslovanja na globalnim tržištima". Posjet je uključio obilazak sterilnih proizvodnih pogona...

Pin It on Pinterest