Poduzetnici iz Gorskog kotara, njih 23, dobili potpore “teške” ukupno 146 tisuća eura

Foto: PGŽ

U Velikoj vijećnici Grada Delnica zamjenik župana Petar Mamula i pročelnica Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Alessandra Ban dodijelili su ugovore za 23 poduzetnika iz Gorskog kotara, vrijedne 146 tisuća eura.

Sredstva se dodjeljuju u okviru Programa mjera za razvoj poduzetništva Primorsko-goranske županije za razdoblje 2022. – 2025, za što je u ovoj godini osigurano oko 827 tisuća eura, od čega je za Gorski kotar namijenjeno 400 tisuća eura.
“Okupili smo se da bi uručili ugovore poduzetnicima kao potpora razvoja poduzetništva Primorsko-goranske županije. To su sredstva koja su osigurana u proračunu u znatno većem iznosu nego što se dodijelilo u ovom prvom valu tako da ima prostora za one koji se žele prijaviti”, rekao je Mamula, istaknuvši da će županija nastaviti redovno raspisivati javne pozive.

Dodijeljena sredstva namijenjena su razvoju gospodarstva u post-Covid razdoblju i jačanju mikroregija PG-a. Poduzetnicima se omogućuje i olakšava primjena novih suvremenijih tehnologija koje će doprinositi povećanju produktivnosti i prepoznatljivosti, realizaciji kvalitetnijih proizvoda i boljem iskorištavanju resursa te poticanju energetske učinkovitosti kod svih prihvatljivih sektora djelatnosti. Na ovaj način se pomaže novoosnovanim tvrtkama i obrtima u počecima njihova poslovanja kako bi se omogućila konkurentnost poduzetnika na ruralnom području Županije, naročito na području Gorskog kotara i otoka.

“Mi smo slične ugovore dodijelili prije nekih mjesec dana i mogu reći da je ulaganje u poduzetništvo uvijek jako dobra investicija koja se vrati u vrlo brzom roku. Poduzetnici su, pogotovo na području Gorskog kotara, neizostavan i nužan dio razvoja svake zajednice. Prije svega jer zapošljavate naše ljude, stvarate nove vrijednosti i vjerujte itekako smo svjesni da ste vrlo važna karika u svakom gradu i općini”, rekl

U ime poduzetnika prisutnima se obratio Aleks Ožbolt i zahvalio Primorsko-goranskoj županiji.

„Ove mjere su nama poduzetnicima uvijek dobrodošle, veliki su nameti države i ova nam sredstva uvelike pomaže u poslovanju. Mjere se provode već nekoliko godina i stvarno dobro dođu“, istaknuo je Ožbolt pozvavši gradonačelnike i načelnike na pokretanje poslovnih inkubatora u kojima bi poduzetnici mogli steći veća znanja i širiti vlastite poslovne mreže što bi im uvelike olakšalo poslovanje.

Prilikom selekcijskog procesa, prednost su imali poduzetnici početnici, žene poduzetnice, mladi poduzetnici, mikro poduzetnici te područje ulaganje (Gorski kotar i otoci).

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (829)

POKOPI NA GROBLJIMA (829)

PONEDJELJAK, 20. SVIBNJA 2024. KOZALA, 14.30: Tomo Majetić (1931) DRENOVA, 12.30Ante Živković (1938) RUKAVAC, 15.00Marija Šišović  CRIKVENICA, 15.00Marija Ivančić (1924) ZUBOVIĆI, 17.00Marija Kustić (1937) UTORAK, 21. SVIBNJA TRSAT, 14.30Milica Makaus...

Globalni koncept dostave hrane stigao i u riječki zatvor

Globalni koncept dostave hrane stigao i u riječki zatvor

Globalni koncept dolaska do hrane preko dostavljača stigao je i u riječki zatvor. Kamera našeg reportera je tako snimila trenutke baš kada je dostavljač - pretpostavljamo - hrane, upravo pozvonio na vrata zatvora u središtu Rijeke, s velikom torbom...

Pin It on Pinterest