Počinje rekonstrukcija i opremanje igrališta dječjeg vrtića u Jušićima

Foto: Općina Matulji

Počeli su pripremni radovi na projektu „Rekonstrukcija i opremanje dječjeg igrališta Dječjeg vrtića Matulji, objekt Jušići“.
Općina Matulji planira izvršiti rekonstrukciju i opremanje dječjeg igrališta zbog njegove dotrajalosti i neadekvatnosti. Općinski načelnik Vedran Kinkela na konferenciji za novinare istaknuo je da Općina Matulji brine o svojim najmlađim žiteljima pa tako projekt ima za cilj stvoriti uvjete za djecu koja će provoditi svoje vrijeme na svježem zraku u igri i sportu na novoopremljenom i sigurnom igralištu u sklopu dječjeg vrtića na lokaciji u Jušićima. Ovaj projekt je nastavak kontinuiranih aktivnosti Općine Matulji na izgradnji te rekonstrukciji i uređenju dječjih igrališta na svojem području. Nakon izgradnje dječjeg igrališta u Bregima u prethodnoj godini, dovršetka projekta u Jušićima do sredine tekuće godine, općina intenzivno radi na pripremi projektne dokumentacije za prijavu novog projekta rekonstrukcije i opremanja dječjeg igrališta Dječjeg vrtića Matulji, objekt Rupa-Lipa.


Radovi će trajati tri mjeseca od dana uvođenja u posao, a projektom je predviđeno postavljanje novih podnih obloga koje će zamijeniti postojeću podlogu od rizle i pijeska. Također će se u zoni igrala postaviti antitraumatska podloga, dok će se staze formirati iz betonskih podloga s kvarcnim pijeskom. Kako bi se igralište prilagodilo različitim dobnim skupinama djece u vrtiću, postavit će se pet novih igrala te će se opremiti klupicama prilagođenim dječjem uzrastu, klupama za odrasle, kantama za razvrstavanje otpada i fontanom za vodu. Dječje igralište bit će prekriveno antitaumatskom podlogom koja će biti izrađena od recikliranih sirovina.
Ravnateljica Dječjeg vrtića Matulji Esmina Skopljak naglasila je važnost ovog projekta koji će zasigurno doprinijeti sigurnom i zdravom rastu i razvoju vrtićke djece. Ovim projektom će se osigurati poboljšanje kvalitete i sigurnosti usluge predškolskog odgoja za postojećih 39 polaznika dječjeg vrtića Jušići, kao i za svu djecu iz naselja Jušići i susjednih naselja.
Izvođač radova je Trgovački obrt Bobica, vlasnika Zlatka Brleka iz Dugog Sela, a vrijednost cjelokupnog projekta iznosi oko 62.142 eura. Za sufinanciranje projekta osigurana su bespovratna sredstva iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj u iznosu od 80% vrijednosti prihvatljivih troškova i iznose 49.236 eura, dok ostatak iznosa financira Općina Matulji.

 

 

Najčitanije


Povezane objave

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Nestao je Sebastian Mušura (16) iz Rijeke, u subotu oko 17 sati udaljio se sa Srdoča i otad mu se gubi trag. Njegov nestanak objavljen je i na mrežnim stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba nakon što je prijavljen policiji. Za mladića, rođenog...

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

PONEDJELJAK, 24. LIPNJA 2024. DRENOVA, 10.30: Jelica Lelas (1949) PUNAT, 18.00Anica Orlić  ŽEGOTI, 15.00Mile Todorović (1943) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) VRPOLJE, 17.00Milka Štrbac (1935) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved...

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Članovi hrvatske košarkaške reprezentacije odmjerili su danas snage s reprezentacijom Poljske u utakmici odigranoj u dvorani "Marino Cvetković", u sklopu međunarodnog turnira. Susret je okončan pobjedom hrvatskih košarkaša rezultatom 82:68.Turnir se u...

Pin It on Pinterest