Počinje prodaja ulaznica za MIK u Rijeci

31.05.2023. 10:41 | Mozaik, Novosti

Foto: MIK

U tijeku su završne pripreme za ovogodišnje izdanje Festivala Melodije Istre i Kvarnera. Organizator i cijela produkcijska ekipa, kao i sudionici mikovske karavane, jedva čekaju krenuti put mikovskih pozornica.
Ove će godine mikovska karavana krenuti iz Opatije (koja je domaćin zajedno s Kastvom) 19. lipnja, zatim će zapjevati u Rijeci 20. lipnja, po prvi put će festivalsku karavanu ugostiti Barban (koji dijeli domaćinstvo s Ližnjanom, Marčanom i Svetvinčnentom), i to 21. lipnja, a potom će MIK put Krka (koji dijeli domaćinstvo s Puntom i Malinskom) te održati generalnu probu 23. lipnja, a velika završna večer festivala održat će se u Krku na Trgu glagoljaša, 24. lipnja s početkom u 21 sat.

Ukupno 54 izvođača predstavit će uživo 18 skladbi, uz pratnju festivalskog orkestra i pratećih vokala. Za vjerovati je da će nove skladbe naći put do publike, koja će tradicionalno u svakom gradu, putem glasačkih listića, odabrati najdraže. Zbrojem glasova/bodova sva četiri festivalska grada dobit ćemo najuspješnije, a tradicionalno će se dodijeliti i nagrade struke kao i pokrovitelja.

 Od četvrtka, 1. lipnja, počinje prodaja ulaznica za  festivalsku  večer u Rijeci, na Trgu Riječke rezolucije. Ulaznice se mogu kupiti u sustavu www.mojekarte.hr te na njihovim prodajnim mjestima (Dallas Music Shop Rijeka, Foto Revija Rijeka, Festival Opatija, New Sound Matulji…). Cijena ulaznice iznosi 9 eura .

Prema svim najavama, očekuje nas još jedan sjajan MIK koji će i ove godine biti spoj različitih glazbenih izričaja, različitih generacija izvođača, ali uvijek s istim ciljem – očuvanjem melosa, dijalekta, baštine i tradicije.

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

SUBOTA, 20. SRPNJA 2024. ZAMET, 14.00: Biserka Nakić (1933) ZAMET, 12.00Slavka Gregorović (1940) DRENOVA, 10.00Koviljka Vukelić (1935) KASTAV, 10.00Gordana Padavić (1959) KASTAV, 11.00Edi  Sušanj (1962) BAKARAC, 11.00Ljubica Blažina (1961) KRALJEVICA,...

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

Sportske igre umirovljenika održane su u boćariji Poljane u povodu proslave Dana grada Opatije u organizaciji Udruge umirovljenika Opatija.Igre su natjecateljima ponudile odmjeravanje snaga u pikadu, kartama te muškom i ženskom boćanju. Uslijedila je...

Pin It on Pinterest