Početkom rujna zatvara se knjižnica u Filodrammatici i počinje pakiranje knjiga za selidbu u Benčić

16.08.2023. 12:51 | Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: Grad Rijeka

Odjel Filodrammatice Gradske knjižnice Rijeka od 4. rujna trajno zatvara vrata i počinje faza selidbe  u novu knjižnicu u kompleksu Benčić. Knjižničari imaju  pred sobom zadatak pakiranja 67.648 jedinica građe u Filodramatici koje će potom na put do nove zgrade u Art-kvartu Benčić, gdje će sačekati dolazak polica i prva slaganja kroz jesen. 

“Filodrammatica” je jedini odjel koji se tada zatvara, a sve ostale lokacije knjižnice, pa i središnji odjel Palača Modello, nastavljaju s redovnim radom. Nadležni kažu da će se proces selidbe  odvijati postupno i promišljeno; nakon Filodrammatice zatvorit će se Palača Modello i  naposljetku Narodna čitaonica. Kvartovski ogranci se ne sele i ostaju djelovati na svojim lokacijama. U vrijeme do otvaranja nove knjižnice svi članovi Gradske knjižnice Rijeka knjige mogu posuđivati u svim ostalim odjelima i ograncima (ogranci Trsat, Zamet, Turnić, Drenova, Knjižnica Čavle, Knjižnica Vid Omišljanin, Gradski bibliobus i Županijski bibliobus).

Radi lakšeg snalaženja Gradska knjižnica Rijeka poziva korisnike na korištenje digitalnih servisa i mogućnosti pruženih putem katalog.gkr.hr i Rijeka City Carda.

 Sve do zatvaranja posuđene knjige u Filodrammatici vratit će se u novu zgradu Gradske knjižnice Rijeka po njenom otvaranju te se na njih do tog trenutka neće obračunavati zakasnina. 

 U art-kvartu “Benčić”,  bivšoj pogonskoj zgradi tvornice cigareta i tvornice motora,  nastala je prva prava knjižnična zgrada Gradske knjižnice Rijeka. Na gotovo 5.000 kvadrata kroz četiri etaže mjesto će naći sadržaji dosadašnjih odjela Filodrammatica, Modello, Narodne čitaonice i sve središnje upravno-organizacijske službe knjižnice.  

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (881)

POKOPI NA GROBLJIMA (881)

SUBOTA, 13. SRPNJA 2024. KOZALA, 10.00: Stanislav Majić (1951) DRENOVA, 11.00Terezija Begović  LOVRAN, 13.00Velimir Miladinović (1934) JELENJE, 18.00Vladimir Kišić (1938) LIČ, 17.00Marija Kropf  VOJNI TUK, 17.00Nikola Vujnović (1943) PONEDJELJAK, 15....

Obilježena 82. godišnjica stradanja sela Podhum

Obilježena 82. godišnjica stradanja sela Podhum

Na spomen-području Soboli održana je svečana komemoracija povodom 82. godišnjice stradanja mještana Podhuma, u znak sjećanja na nedjelju, 12. srpnja 1942. godine kada su talijanski fašisti strijeljali 91 mještanina, selo je spaljeno, a preživjeli odvedeni...

Uspostavljena nova županijska pomorska linija Baška – Lopar

Uspostavljena nova županijska pomorska linija Baška – Lopar

Župan Zlatko Komadina sklopio je danas s načelnikom Općine Baška Tonijem Juranićem, načelnikom Općine Lopar Zdenkom Jakucem te direktorom tvrtke Explorer Draženom Barisom ugovor za usluge prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu na županijskoj...

Pin It on Pinterest