Počela dvodnevna konferencija Filmski dani u Dječjoj kući

02.09.2021. 18:51 | Mozaik, Rijeka, Rijeka & Regija

Autor teksta: P. B., Foto: Grad Rijeka

RIJEKA – U Dječjoj kući danas je počela dvodnevna konferencija Filmski dani s ciljem poticanja i razvoja filmske kulture kod djece i mladih.
Cilj konferencije, koju organizira Art-kino u suradnji s Hrvatskom mrežom neovisnih kinoprikazivača, jest predstaviti Dječju kuću nastavnicima osnovnih i srednjih škola koji su zainteresirani za uključivanje filma u provođenje nastave, predstavnicima audiovizualne industrije, hrvatskim distributerima filmova i kinoprikazivačima, kao i donositeljima odluka u kulturnom i audiovizualnom sektoru.

Pitanja povezana s filmom za djecu i mlade 

Tijekom dvodnevne konferencije raspravit će se i pojedina pitanja povezana s filmom za djecu i mlade, u kontekstu njegova uključivanja u nastavu osnovnih i srednjih škola, kao i pitanja vezana za pozicioniranje, promociju i popularizaciju kvalitetnog filma za djecu na nacionalnom nivou, navodi se na internetskim stranicama Grada Rijeke, te dodaje da će zainteresirani nastavnici imati priliku saznati više o tome na koji način uključiti filmske sadržaje u svoju nastavu, a predstavnici audiovizualne industrije podijelit će svoja iskustva o distribuciji i prezentaciji filmova za djecu. Kao mjesto za održavanje konferencije odabrana je Dječja kuća, s obzirom da je riječ o jednom od najvažnijih naslijeđa projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Pretvoriti Dječju kuću u  centar dječje kreativnosti

„Zajednička nam je namjera pretvoriti Dječju kuću u centar dječje kreativnosti i stvarati kvalitetan okvir unutar kojeg će djeca imati mogućnost razvijati svoje potencijale i naučiti se izražavati jezikom umjetnosti i kulture“, izjavila je prilikom otvorenja konferencije ravnateljica Art kina Slobodanka Mišković. Dodala je kako imaju ambiciju Dječju kuću na nacionalnoj razini etablirati kao ključno mjesto u stvaranju kvalitetnih kulturnih politika u području obrazovanja u kulturi.

Povezane objave

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (153)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (153)

PONEDJELJAK, 23. svibnja ZAMET, 14.00Iva Milardović (1942) DRENOVA, 15.00Zlatko Neralić (1965) SRIJEDA, 25. svibnja KOZALA, 11.00Dušan Kljenak (1956) Podatke je objavilo Komunalno društvo Kozala, Braće Hlača 2/a, Rijeka.    

Oftalmolozi iz Saudijske Arabije u posjetu JGL-u

Oftalmolozi iz Saudijske Arabije u posjetu JGL-u

U JGL-u su ugostili grupu oftalmologa iz Kraljevine Saudijske Arabije u okviru, kako je objašnjeno," strateškog smjera internacionalizacije i daljnjeg širenja poslovanja na globalnim tržištima". Posjet je uključio obilazak sterilnih proizvodnih pogona...

Pin It on Pinterest