PLAKETE ZLATNA KUNA NAUSPJEŠNIJIM PODUZETNICIMA U PRIMORSKO-GORANSKOJ ŽUPANIJI: najbolji ETS iz Čavala, Metis i Jadran galenski laboratorij

19.10.2021. 19:04 | Regija, Rijeka & Regija

Autor teksta: P. B., Foto: Grad Rijeka

Nagrade su preuzeli Elvis Križić, Tajana Tomašević, Ivo Usmiani i Nikola Turčić

U Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Rijeka održana je dodjela plaketa Zlatna kuna na najbolje malo, srednje i veliko trgovačko društvo u 2020. godini u Primorsko-goranskoj županiji, kao i plaketa Zlatna kuna za životno djelo.
U kategoriji za najbolju malu tvrtku, plaketu Zlatna kuna dobilo je trgovačko društvo ETS d.o.o. Čavle čiju je nagradu preuzeo član uprave Elvis Križić. U kategoriji srednjih tvrtki, plaketom Zlatna kuna nagrađeno je trgovačko društvo Metis d.d. Kukuljanovo, a u ime tvrtke plaketu je preuzela predsjednice uprave Tajana Tomašević. U kategoriji velikih tvrtki plaketu Zlatna kuna dobilo je trgovačko društvo Jadran galenski laboratorij d.d. Rijeka, a priznanje je preuzeo Ivo Usmiani, predsjednik upravnog odbora tvrtke.
Nagradu za životno djelo HGK ŽK Rijeka ove je godine postuhmno dodijelila Nikoli Turčiću – Mikiću, osnivaču tvrtke GPP Mikić. Plaketu je preuzeo njegov sin Nikola Turčić.

Veliki utjecaj pandemije

Dodjeli nagrade su među ostalima prisustvovali i v.d. predsjednika Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Rijeka Heri Bezić, zamjenica riječkog gradonačelnika Sandra Krpan i zamjenik župana Primorsko-goranske županije Vojko Braut.
„Nažalost, 2020. godina je bila poprilično loša za gospodarstvo prvenstveno zbog pandemije i svega onoga što je ona posljedično sa sobom donijela. Na razini županije imamo dosta negativnih pokazatelja, međutim, valja istaknuti kako je tijekom protekle godine došlo do porasta prosječne plaće radnika u županiji. S druge strane, osjetan je pad primjerice u turizmu, čak 98 posto, investicije su pale za oko 23 posto, ukupni prihod u županiji manji je za nekih 7 do 8 posto u odnosu na prijašnje godine. Međutim, unatoč ne baš povoljnim brojkama, treba reći i kako određeni sektori dobro posluju, što vidimo i iz primjera današnjih nagrađenih gospodarstvenika. Sve to treba staviti u jednadžbu prilikom analize stanja protekle godine“, istaknuo je Heri Bezić.

JGL imao prihode veće za 13 posto

Unatoč brojnim izazovima koje je 2020. godina donijela, osnivač JGL-a, Ivo Usmiani, ističe kako je protekla godina za njih bila uspješna. „Bila je u najmanju ruku čudna i nepredvidiva, međutim, mi smo unatoč svemu tome uspjeli ostvariti stopu rasta prihoda od 13 posto. Probili smo i neku magičnu granicu od milijardu kuna konsolidiranih prihoda što nas je svrstalo među 20 najvećih proizvođača u Hrvatskoj“, naglasio je Usmiani.
Zamjenica riječkog gradonačelnika Sandra Krpan istaknula je kako je protekla godina bila iznimno zahtjevna, kako financijski tako i logistički, ali ekonomski pokazatelji za prvih šest mjeseci ove godine ukazuju na blagi oporavak što može značiti kako će riječki poduzetnici u 2021. godini ostvariti bolje rezultate nego lani.

Značaj nove ceste D-403

„Kada analiziramo proteklu godinu, svakako treba spomenuti i mjere za očuvanje radnih mjesta na nacionalnoj, ali naravno i sveobuhvatan set mjera Grada Rijeke za pomoć poduzetnicima, koji im je omogućio da prebrode najteži dio poslovne 2020. godine. Grad Rijeka je donio Plan razvoja za razdoblje 2021.-2027. godine, a vizija našega grada u tom razdoblju osmišljena je uvažavajući i analizirajući četiri područja određenih kao ključnih za razvoj grada – kvalitetu života i upravljanje gradom, gospodarstvo, promet te infrastrukturu i okoliš. Stoga ćemo svi težiti da Rijeka do 2030. godine bude pametan, otvoren i otporan grad. To znači da ćemo usmjeravati svoje resurse ka poboljšanju kvalitete života svojih građana dok stvaranjem nove dodane vrijednosti oblikujemo i podržavamo gospodarski razvoj riječkoga područja.
Ulaganje u prometnu i kvalitetnu komunalnu infrastrukturu Rijeke, izgradnjom velikih sportskih objekata, konstantan rast i razvoj turizma, nova kulturna infrastruktura u Kompleksu Benčić čine Rijeku poželjnim mjestom za život, a u isto vrijeme sve traženijom destinacijom među turistima. Sve to direktno utječe na gospodarsku sliku našeg grada.
Kada govorimo o gospodarskom rastu i razvoju svakako valja spomenuti i jedno od većih gradilišta u Rijeci – novu cesta D-403 koja će povezati novi zapadni lučki terminal s čvorom Škurinje na riječkoj obilaznici – koja će zasigurno stvoriti nove mogućnosti za poduzetnike. Željela bih također naglasiti da je u tijeku izrada planova za novu marinu u centru Rijeke”, podvukla je Sandra Krpan, čije riječi prenosi Grad Rijeka

 

“Grad Rijeka prošli tjedan je ponovo dobio priznanje kao grad koji je na najvećem stupnju digitalne spremnosti u Republici Hrvatskoj. Posebno želim zahvaliti svim poduzetnicima iz ICT sektora koji su svojim rješenjima i prijedlozima značajno unaprijedili naš digitalni sustav. Pozivam sve da na tome nastavimo raditi uvažavajući koncept Pametnog grada koji podrazumijeva partnerstvo javnog, akademskog, poslovnog i civilnog sektora”, zaključila je Sandra Krpan.

Povezane objave

Na riječkom Korzu obilježen Svjetski dan nepušenja

Na riječkom Korzu obilježen Svjetski dan nepušenja

Otvorenjem izložbe radova učenika riječkih osnovnih škola na postamentima na Korzu, obilježen je Svjetski dan nepušenja.Ovogodišnji Svjetski dan nepušenja obilježava se 31. svibnja, a ove godine, prema odluci Svjetske Zdravstvene organizacije, pod motom...

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (148)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (148)

UTORAK, 17. svibnja DRENOVA, 15.00Raza Kurtović (1937) DRENOVA, 13.00Nikola Veselin (1934) SRIJEDA, 18. svibnja TRSAT, 13.30Damira Jelušić (1939) KOZALA, 14.30Zorislav Kenji (1945) ČETVRTAK, 19. svibnja DRENOVA, 14.30Grozda Bareta (1937) Podatke je...

Kraj Valuna na otoku Cresu pronađena   živa   plemenita periska

Kraj Valuna na otoku Cresu pronađena živa plemenita periska

Kraj Valuna na otoku Cresu pronađena je živa jedinka plemenite periske. Periska se nalazi na dubini od 6,4 metra i visoka je oko 30 centimetara. Budući da živi u zoni sidrenja, bit će, po protokolu Projekta očuvanja plemenite periske u Jadranu, zaštićena...

Pin It on Pinterest