Picigin Fest Baška i ove godine očarao publiku, natjecala se i ekipa iz Italije

30.07.2023. 18:43 | Novosti, Sport

Foto: Picigin Fest Baška

Na popularnoj bašćanskoj Veloj plaži održano je 12. izdanje Picigin Festa Baška. Picigin Fest Baška je i ove godine obilježio velik interes natjecatelja, prijavilo se 15 ekipa. Natjecatelji su stizali s cijelog Kvarnera, a jedna ekipa doputovala je iz Italije pa je tako ovogodišnje izdanje dobilo i međunarodni karakter.
Natjecatelji su se borili da pokažu svoje vještine te očaraju stručni žiri i brojnu publiku. Nakon dva kruga napetog natjecanja pobjedu je odnijela lokalna ekipa Genijalni udovi, a titulu najboljeg igrača dobio je Miheal Korpar, član medulinske ekipe Twingo.
„Izuzetno nam je drago da svake godine imamo sve više natjecatelja te da Picigin Fest Baška postaje prepoznatljivo događanje i izvan otoka Krka. Baška je savršena destinacija za ovakvo natjecanje, a spoj ljeta, mora, sporta i zabave dobitna je kombinacija što potvrđuju i brojni sudionici i gledatelji.“, izjavili su organizatori iz Sportskog društva Vihor.


Brojne ekipe vraćaju se u Bašku iz godine u godinu.
„Ovo nam je već treći put da se natječemo na Picigin Festu. Svake godine ekipe su sve bolje, a natjecanje napetije. Vratit ćemo se sigurno i dogodine jer je atmosfera odlična. Skupljamo majice od svake godine i ne mislimo stati“, rekao je jedan od finalista natjecanja.
Najbolje ekipe i igrači osvojili su vrijedne nagrade koje su osigurali lokalni partneri.
Picigin Fest Baška organizira Sportsko društvo Vihor uz podršku Turističke zajednice Baška, Hotela Dobrovit i brojnih sponzora, a održava se već 12 godina na Veloj plaži.

Picigin je hrvatski amaterski sport koji se igra loptom na pješčanoj plaži, u plićaku. Igraju ga ljudi svih životnih dobi te je zaštićeno kulturno dobro Republike Hrvatske.

Najčitanije


Povezane objave

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Članovi hrvatske košarkaške reprezentacije odmjerili su danas snage s reprezentacijom Poljske u utakmici odigranoj u dvorani "Marino Cvetković", u sklopu međunarodnog turnira. Susret je okončan pobjedom hrvatskih košarkaša rezultatom 82:68.Turnir se u...

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

SUBOTA, 22. LIPNJA 2024. KASTAV: Franjo Jurčević (1943) SV. DUH (OMIŠALJ), 16.00Margareta Pranjić  PONEDJELJAK, 24. LIPNJA DRENOVA, 10.30Jelica Lelas (1949) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved (1955) KOZALA,...

Pin It on Pinterest