PGŽ među vodećima po broju samostalno popisanih, cijepljeno 70-75 posto zdravstvenih djelatnika

27.09.2021. 12:07 | Regija, Rijeka & Regija

Autor teksta: P. B., Foto: PGŽ

Zamjenik župana Petar Mamula redovni susret s novinarima otvorio je čestitkom u povodu Svjetskog dana turizma svim turističkim djelatnicima u našoj Županiji te zahvalio svim građanima koji su iskoristili mogućnost samostalnog popisivanja stanovništva. Primorsko-goranska prva je županija nakon Grada Zagreba po broju samopopisanih osoba. Zbog tehničkih problema rok za digitalni popis produžen je do danas u ponoć.
„Što se školstva tiče, ljeta u Županiji nije bilo. Radovi su tekli punom parom i investirano je oko pet milijuna kuna u održavanje objekata“, rekao je zamjenik župana Mamula i istaknuo ulaganja u sustav centralnog grijanja Trgovačke i tekstilne škole u Rijeci, izmjenu vanjske stolarije OŠ Bakar, energetsku obnovu sportske dvorane OŠ Klana, radove na školskoj sportskoj dvorani Medicinske škole, početak dogradnje škole na Rabu i opremanje učionica i kabineta OŠ Drago Gervais Brešca u Matuljima.

Dopunski izbori za predstavnike srpske i talijanske nacionalne manjine

Mamula je najavio i 4. sjednicu Županijske skupštine koja će se održati u srijedu, 29. rujna, s početkom u 10 sati u Hotelu Royal u Opatiji. Na dnevnom redu je više točaka, a vijećnici će, između ostalog birati i potpredsjednika Skupštine. Pozvao je i pripadnike srpske te talijanske nacionalne manjine da u nedjelju, 3. listopada, iskoriste svoje pravo i iziđu na dopunske izbore na kojima se biraju dva predstavnika srpske i jedan predstavnik talijanske nacionalne manjine koji će ih zastupati u Županijskoj skupštini.
Pročelnik Ureda županije Goran Petrc izvijestio je o raspodjeli sredstava za pokroviteljstvo manifestacija koje se održavaju od lipnja do prosinca. Ukupno je dodijeljeno 622 tisuće kuna za 142 programa udruga, dok je na godišnjoj razini sufinanciran 381 program s 2,8 milijuna kuna. Vatrogasna zajednica, HGSS i ostale organizacije od interesa za civilnu zaštitu dodatno su financirane s oko 3 milijuna kuna.

Interes za cijepljenjem raste 

Glavni epidemiolog NZZJZ PGŽ Dobrica Rončević naveo je kako u posljednja dva tjedna bilježimo stagnaciju epidemijskog vala, te da je izbjegnuto opterećenja bolničkog sustava. Prvenstveno radi značajnog prebolijevanja i solidne procijepljenosti stanovništva. Posljednjih dva tjedna bilježi se prirast od 50 % broja novocijepljenih osoba i iznosi tri tisuće osoba tjedno, a nije zanemariv podatak kako je u PGŽ-u cijepljeno i oko 70-75 posto zdravstvenih djelatnika. Cijepljenje se odvija u Dvorani Zamet od ponedjeljka do petka od 8 do 15 sati, a od 15 do 18 sati u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo PGŽ-a, gdje se cijepiti može i subotom od 8 do 18 sati.
U PGŽ-u je danas na 430 obrađenih uzoraka briseva pet novooboljelih osoba, dok su 52 osobe ozdravile. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti iznosi 613. U KBC-u Rijeka se na respiratoru nalazi šest pacijenata, a tijekom jučerašnjeg dana preminula je jedna necijepljena starija osoba, objavljeno je na internetskoj stranici Primorsko-goranske županije.

 

Povezane objave

Na riječkom Korzu obilježen Svjetski dan nepušenja

Na riječkom Korzu obilježen Svjetski dan nepušenja

Otvorenjem izložbe radova učenika riječkih osnovnih škola na postamentima na Korzu, obilježen je Svjetski dan nepušenja.Ovogodišnji Svjetski dan nepušenja obilježava se 31. svibnja, a ove godine, prema odluci Svjetske Zdravstvene organizacije, pod motom...

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (148)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (148)

UTORAK, 17. svibnja DRENOVA, 15.00Raza Kurtović (1937) DRENOVA, 13.00Nikola Veselin (1934) SRIJEDA, 18. svibnja TRSAT, 13.30Damira Jelušić (1939) KOZALA, 14.30Zorislav Kenji (1945) ČETVRTAK, 19. svibnja DRENOVA, 14.30Grozda Bareta (1937) Podatke je...

Kraj Valuna na otoku Cresu pronađena   živa   plemenita periska

Kraj Valuna na otoku Cresu pronađena živa plemenita periska

Kraj Valuna na otoku Cresu pronađena je živa jedinka plemenite periske. Periska se nalazi na dubini od 6,4 metra i visoka je oko 30 centimetara. Budući da živi u zoni sidrenja, bit će, po protokolu Projekta očuvanja plemenite periske u Jadranu, zaštićena...

Pin It on Pinterest