PGS i IDS zajedno na parlamentarne i izbore za Europarlament

28.07.2023. 17:50 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Primorsko goranski savez i Istarski demokratski sabor nastavljaju zajedno. U sjedištu PGS-a u Rijeci dvije regionalne stranke danas su potpisale koalicijski sporazum, čime su najavile zajednički nastup na predstojećim izborima za Hrvatski sabor i Europarlament. 
Kontinuitet je to zajedničkih izlazaka na izbore, posebice u one hrvatske parlamentarne u 8. izbornoj jedinici.
– Ovaj savez sigurno je moćan savez naših dviju moćnih regija koje predvode zemlju u brojnim mjerljivim gospodarskim i društvenim parametrima. Uopće ne sumnjam da će upravo naš savez biti ključna politička snaga u 8. izbornoj jedinici i jedna od dvije najjače kandidacijske liste za Hrvatski sabor, rekao je predsjednik PGS-a Darijo Vasilić predstavljajući koaliciju. Dodao je da je riječ o skupini normalnih ljudi zdravih životnih i političkih promišljanja, a kakvih je danas, nažalost, malo u hrvatskoj politici.
– Siguran sam da će birači prepoznati i naše kapacitet i naše vrijednosti koje baštinimo, naše dosadašnje uspjehe te naše dobre namjere, a posebno trud, želju i volju da reprezentiramo sve one ideje i potrebe istarskog i primorskog čovjeka, zaključio je Vasilić.
– Ova koalicija već je ostvarivala značajne izborne rezultate i uopće ne sumnjam, a brojke i danas to sugeriraju, da ćemo i na sljedećim izborima ostvariti odličan rezultat, odnosno biti druga politička snaga u 8. izbornoj jedinici, osvojiti tri mandata i boriti se za četvrti, istaknuo je predsjednik IDS-a Dalibor Paus prigodom potpisivanja sporazuma te dodao da građani već godinama i desetljećima prepoznaju vrijednosti što ih baštine PGS i IDS, a to se jasno zrcali i na podršci što ih dvije stranke dobivaju u svojim županijama na lokalnim izborima. I što je najvažnije, zaključio je Paus, sredine u kojima mi vladamo najrazvijenije su i najuspješnije hrvatske sredine, odnosno gradovi i općine.
 Vasilić i Paus još su jednom istaknuli prijeku potrebu snažne decentralizacije i regionalizacije zemlje kao jamstva za značajniji razvojni iskorak Hrvatske i nužnu, ali i uspješnu reformu javne uprave u svim njezinim segmentima. Koalicija je otvorena za predizbornu suradnju i s ostalim opcijama sličnih programskih i ideoloških usmjerenja, a posebno regionalne stranke, pa su ih dvojica predsjednika i pozvali na razgovore.

Najčitanije

Povezane objave

Počeli radovi na uređenju igrališta na opatijskom Kosovu

Počeli radovi na uređenju igrališta na opatijskom Kosovu

Ovoga su tjedna počeli radovi na uređenju dječjeg igrališta Kosovo u Opatiji. Igralište će biti potpuno rekonstruirano, bit će napravljena podloga u skladu sa sigurnosnim standardima za uporabu, postavljena multifunkcionalna sprava za igru i ljuljačka s...

POKOPI NA GROBLJIMA (601)

POKOPI NA GROBLJIMA (601)

ČETVRTAK, 28. RUJNA 2023. KOZALA, 11.30Željko Olujić (1969) DRENOVA, 14.30Branko Magaš (1955) CERNIK-ČAVLE, 15.00Ksenija Broznić (1935) JELENJE, 15.00Šimun Majer (1935) LIČ, 16.00Spomenka Milošević (1951) PETAK, 29. RUJNA 2023. KOZALA, 11.30Božica Pilepić...

Pin It on Pinterest