PGS i IDS zajedno na parlamentarne i izbore za Europarlament

28.07.2023. 17:50 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Primorsko goranski savez i Istarski demokratski sabor nastavljaju zajedno. U sjedištu PGS-a u Rijeci dvije regionalne stranke danas su potpisale koalicijski sporazum, čime su najavile zajednički nastup na predstojećim izborima za Hrvatski sabor i Europarlament. 
Kontinuitet je to zajedničkih izlazaka na izbore, posebice u one hrvatske parlamentarne u 8. izbornoj jedinici.
– Ovaj savez sigurno je moćan savez naših dviju moćnih regija koje predvode zemlju u brojnim mjerljivim gospodarskim i društvenim parametrima. Uopće ne sumnjam da će upravo naš savez biti ključna politička snaga u 8. izbornoj jedinici i jedna od dvije najjače kandidacijske liste za Hrvatski sabor, rekao je predsjednik PGS-a Darijo Vasilić predstavljajući koaliciju. Dodao je da je riječ o skupini normalnih ljudi zdravih životnih i političkih promišljanja, a kakvih je danas, nažalost, malo u hrvatskoj politici.
– Siguran sam da će birači prepoznati i naše kapacitet i naše vrijednosti koje baštinimo, naše dosadašnje uspjehe te naše dobre namjere, a posebno trud, želju i volju da reprezentiramo sve one ideje i potrebe istarskog i primorskog čovjeka, zaključio je Vasilić.
– Ova koalicija već je ostvarivala značajne izborne rezultate i uopće ne sumnjam, a brojke i danas to sugeriraju, da ćemo i na sljedećim izborima ostvariti odličan rezultat, odnosno biti druga politička snaga u 8. izbornoj jedinici, osvojiti tri mandata i boriti se za četvrti, istaknuo je predsjednik IDS-a Dalibor Paus prigodom potpisivanja sporazuma te dodao da građani već godinama i desetljećima prepoznaju vrijednosti što ih baštine PGS i IDS, a to se jasno zrcali i na podršci što ih dvije stranke dobivaju u svojim županijama na lokalnim izborima. I što je najvažnije, zaključio je Paus, sredine u kojima mi vladamo najrazvijenije su i najuspješnije hrvatske sredine, odnosno gradovi i općine.
 Vasilić i Paus još su jednom istaknuli prijeku potrebu snažne decentralizacije i regionalizacije zemlje kao jamstva za značajniji razvojni iskorak Hrvatske i nužnu, ali i uspješnu reformu javne uprave u svim njezinim segmentima. Koalicija je otvorena za predizbornu suradnju i s ostalim opcijama sličnih programskih i ideoloških usmjerenja, a posebno regionalne stranke, pa su ih dvojica predsjednika i pozvali na razgovore.

Najčitanije


Povezane objave

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Članovi hrvatske košarkaške reprezentacije odmjerili su danas snage s reprezentacijom Poljske u utakmici odigranoj u dvorani "Marino Cvetković", u sklopu međunarodnog turnira. Susret je okončan pobjedom hrvatskih košarkaša rezultatom 82:68.Turnir se u...

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

SUBOTA, 22. LIPNJA 2024. KASTAV: Franjo Jurčević (1943) SV. DUH (OMIŠALJ), 16.00Margareta Pranjić  PONEDJELJAK, 24. LIPNJA DRENOVA, 10.30Jelica Lelas (1949) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved (1955) KOZALA,...

U ponedjeljak počinju radovi na sanaciji vijadukta Piramida

U ponedjeljak počinju radovi na sanaciji vijadukta Piramida

U ponedjeljak, 24. lipnja, počinju radovi na sanaciji dijela vijadukta Piramida na državnoj cesti DC8. Radovi, čiji su investitor Hrvatske ceste, odvijat će se u fazama, a promet će se odvijati suženim kolničkim trakama, dok će skretanje iz Cindrićeve...

Pin It on Pinterest