Ovog vikenda u Rijeci 21. Croatia open u karateu, stiže 1.650 natjecatelja iz 19 zemalja

21.09.2022. 16:40 | Novosti, Sport

Foto: Hrvatski karate savez, Grad Rijeka

Ovog vikenda će se u Dvorani mladosti na Trsatu održati 21. Croatia open u karateu. Natjecanje će ove godine okupiti 1.650 natjecatelja iz 19 zemalja i posljednje je to veliko natjecanje prije Svjetskog prvenstva u karateu koje će se u listopadu održati u Turskoj.

„Važnost ovog turnira je između ostalog i to što je riječ o završnom natjecanju na kojem će se konačno izabrati članovi Hrvatske karate reprezentacije koji će nas predstavljati na nadolazećem Svjetskom prvenstvu“, istaknuo je direktor turnira Mišo Berak.

Sportaši će se natjecati u nekoliko kategorija: juniori, kadeti i mlađi seniori. Prema riječima hrvatskog karate reprezentativca Borana Beraka, ovog vikenda u Rijeci će se okupiti europska i svjetska krema karate svijeta. „Stižu nam predstavnici Europske i Svjetske karate federacije kao i predsjednik Svjetske atletske komisije koji je ujedno i predsjednik Talijanskog karate saveza, a o kvaliteti turnira možda najviše govori i dolazak reprezentacije Azerbajdžana, svjetske karate velesile kojima je ovaj turnir također posljednji prije slaganja konačne reprezentacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo“, naveo je Boran Berak i dodao kako ga veseli i što je ove godine puno natjecatelja prijavljeno i za natjecanje u katama koje će se održati u nedjelju.

Organizator natjecanja je Hrvatski karate savez uz tehničku organizaciju karate kluba TAD iz Rijeke, a potporu natjecanju daje i Grad Rijeka. „Ponosni smo što u Rijeci imamo jedan ovakav turnir i ovako vrsne organizatore kojima želim i u budućnosti puno uspjeha“, rekao je pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Zdravko Ivanković.

Natjecanje započinje u petak u 16 sati, u subotu i nedjelju započet će u 9 sati, dok će svečano otvorenje turnira biti u subotu u 13 sati. Ulaz je za sve besplatan.

 

Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (249)

POKOPI NA GROBLJIMA (249)

UTORAK, 27. RUJNA 2022. LOVRAN, 15.00Olga Petković (1935) KRIŽIŠĆE, 16.00Božidar Kučan (1958) VELI BRGUD, 13.00Celestin Afrić (1942) KLANA, 16.00Ivica Mrvčić (1954) SELCE, 13.00Marija Šimac (1932) NOVI VINODOLSKI, 16.00Tomislav Papić (1929) KRK,...

Za Belu nedeju preregulacija prometa u Kastvu

Za Belu nedeju preregulacija prometa u Kastvu

Turistička zajednica Grada Kastva, organizator Bele nedeje, obavještava građane da će za vrijeme odvijanja ove manifestacije doći do preregulacije prometa na području Kastva. Od četvrtka, godine radi montaže štandova, bit će otežan promet u staroj gradskoj...

Pin It on Pinterest