Ovog vikenda u Atletskoj dvorani na Kantridi 20. Croatia Open, jedno od najvećih europskih turnira u karateu

06.10.2021. 13:27 | Sport

Autor teksta: P. B., Foto: Grad Rijeka

Prvenstvo su najavili hrvatski reprezentativac Boran Berak, direktor turnira Mišo Berak i predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek

Od sljedećeg petka do nedjelje u Atletskoj dvorani na Kantridi održat će se 20. izdanje Croatia Opena, jedno od najvećih europskih turnira u karateu. Na turnir je prijavljeno oko 1.800 učesnika iz 20 zemalja.
Nakon što se prošle godine zbog pandemije prvenstvo nije moglo održati, ove se godine održava uz pojačane epidemiološke mjere te bez gledatelja.
Prema riječima predsjednika Hrvatskog karate saveza Davora Cipeka, radi se o najvećem karate natjecanju ovog saveza, ali međunarodnog karaktera. “Veoma sam zahvalan da je unatoč trenutnoj pandemiji organizator Karate Klub TAD Rijeka ipak odlučio uložiti dodatan napor da se ovaj turnir održi ove godine, uz poštivanje epidemioloških mjera. Rijeka je uvijek dobar domaćin te se ovom prilikom zahvaljujem u ime Hrvatskog karate saveza organizatorima i Gradu Rijeci na pruženoj potpori i pomoći. Ovo je vrlo važno natjecanje za sve zemlje koje su se prijavile, a posebno za ovu regiju. Naime, nama je još ove godine ostalo Svjetsko prvenstvo za seniore u Dubaiju, a na vrata već kuca Europsko prvenstvo za kadete juniore i mlađe seniore u veljači 2022., u Pragu. Ne radi samo o kvantiteti, nego i o kvaliteti svih natjecatelja te sam iznimno sretan da Hrvatski karate savez ponovno okuplja elitu karate sporta. Uvjeren sam da će, kao i proteklih godina, sve proteći u najboljem redu”, kazao je Cipek.

Stižu dvije olimpijske pobjednice

Direktor turnira Mišo Berak rekao je kako se ove godine turnir održava u Atletskoj dvorani na Kantridi koja izvorno nije idealna za ovaj oblik natjecanja, pa je potreban dodatan organizacijski napor, poput postavljanja tatamija na podove dvorane čime je stvorena prava borilačka arena. “Napomenuo bih još o težini ovog natjecanja. Najavljene su dvije olimpijske pobjednice: u kategoriji do 55 kilograma Ivet Goranova iz Bugarske i Jovana Preković iz Srbije, kategorija do 61 kg te iz Mađarske Gabor Harspataki, koji osvojio broncu na Olimpijskim igrama u Tokiju, kategorija do 75 kilograma. Tu je i slovenski sudac Darko Zarič koji je sudio na finalu Olimpijskih igara”, istaknuo je Berak.

Prijavljeno više od petsto hrvatskih natjecatelja

Hrvatski reprezentativac Boran Berak osvrnuo se na sam sportski dio natjecanja i rekao da je najljepše nastupati doma i to je svakako privilegija. “Moj imperativ kao i uvijek je zlato i ostao sam na korak do Olimpijskih igara, ali ovdje na domaćem terenu ne namjeravam ostati kratak. Posebno mi je važan i kvalifikacijski turnir za seniorsku reprezentaciju gdje će se pojaviti svi hrvatski natjecatelji. Sveukupno je prijavljeno više od petsto hrvatskih natjecatelja, a u seniorskim kategorijama više od sto, što dovoljno govori o težini turnira.” Dodao je i da je ovo jedan od rijetkih turnira u Europi sa ovoliko jakom konkurencijom. “Spreman sam i jedva čekam da turnir počne”, dodao je Berak.
Službeno otvaranje zakazano je za petak u 16 sati, a rezultati natjecanja moći će se pratiti na portalu SportData, objavio je Grad Rijeka na svojim internetskim stranicama.

 

Povezane objave

S opatijske rive startao 29. Rally Opatija

S opatijske rive startao 29. Rally Opatija

Na opatijskoj rivi danas je održan ceremonijalni start 29. Rallyja Opatija. Natjecatelje su ispratili te im poželjeli puno sportskog uspjeha opatijska dogradonačelnica Kristina Đukić, predsjednik Sportskog saveza grada Opatije Dragutin Galina i član...

Marinko Koljanin novi privremeni trener Orijenta 1919

Marinko Koljanin novi privremeni trener Orijenta 1919

Marinko Koljanin novi je, privremeni trener Orijenta 1919, nakon što je proteklog vikenda dosadašnji trener Edo Flego podnio ostavku, u svjetlu vrlo loših proljetnih rezultata kluba s Krimeje. Obznanjeno je to na konferenciji za novinare na kojoj je...

Pin It on Pinterest