Ovog mjeseca u županiji 31 nalet životinja na vozila, uglavnom se radilo o srnećoj i jelenskoj divljači

15.02.2023. 10:06 | Crna kronika, Novosti

U veljači je na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske zabilježen 31 nalet životinja na vozila.
Većinom je riječ o srnećoj i jelenskoj divljači na području otoka Krka, Lošinja, Rupe, Klane, Viškova, Čavli, Pašca, Kostrene, Jadranova, Brod Moravica i Vrbovskog, dok su na području Dramlja i Vrbovskog zabilježena dva slučaja naleta divljih svinja na osobno vozilo, a u jednom slučaju na Cresu je zabilježen nalet ovce na osobno vozilo.

Ni u jednom od događaja nije bilo ozlijeđenih osoba, ali je nastala materijalna šteta u ukupnom iznosu od oko 20,6 tisuća eura.

“Napominjemo da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno, ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja ili nije postupao po postavljenim prometnim znakovima (divljač na cesti, životinja na cesti, ograničenje brzine ili ako je brzina uvjetovana kategorijama ceste). Protiv takvih vozača bit će pokrenut prekršajni postupak”, navode iz Policijske uprave primorsko-goranske.
“Obratite pozornost i usporite vožnju kada vidite prometni znak opasnosti „Divljač na cesti“, pridržavajte se ograničenja brzine ili vozite i ispod ograničenja”, poručuju iz policije.

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

PONEDJELJAK, 24. LIPNJA 2024. DRENOVA, 10.30: Jelica Lelas (1949) PUNAT, 18.00Anica Orlić  ŽEGOTI, 15.00Mile Todorović (1943) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) VRPOLJE, 17.00Milka Štrbac (1935) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved...

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Članovi hrvatske košarkaške reprezentacije odmjerili su danas snage s reprezentacijom Poljske u utakmici odigranoj u dvorani "Marino Cvetković", u sklopu međunarodnog turnira. Susret je okončan pobjedom hrvatskih košarkaša rezultatom 82:68.Turnir se u...

Pin It on Pinterest