Otvorena “Vinistra”, zlatom nagrađena i vina s Kvarnera

07.05.2022. 12:57 | Novosti, Regija, Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: PGŽ

Najznačajniji hrvatski sajam vina “Vinistra” svečano je otvorena u petak. Njezino 28. izdanje u porečkoj dvorani Žatika otvorenom su proglasili gradonačelnik Poreča Loris Pršurić, istarski župan Boris Miletić i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, a gost na otvorenju bio je i zamjenik primorsko-goranskog župana Vojko Braut.

Dobivši 96 bodova i platinasto odličje, Kozlovićeva malvazija iz 2018. godine najbolje je vino čitavog natjecanja. Uz Kozlovića, platinasta su odličja dobila i vina Marijana Armana te obitelji Dešković i Ferenac, potom Benvenutijev i Pilatov muškat te Pilatova zrela malvazija.

Značajna je bila i zastupljenost Primorsko-goranske županije, a među vinima s Kvarnera, žlahtina Pavlomir najbolje je ikad ocijenjeno vino te sorte. Uz Pavlomira, zlatnu medalju osvojila je i žlahtina Kuće vina Ivan Katunar dok su se srebrnom okitile žlahtine PZ Vrbnik i Katunar vinarije.

Također, istaknuta poznavateljica vinske scene, prof. Ines Matić Matešković, docentica na Pravnom fakultetu i sommelierka održat će u subotu u 17 sati radionicu “Pjenušavi Kvarner” u čijem su središtu zanimanja autohtone vinske sorte i pjenušci Kvarnera. Pokrovitelji predavanja su udruge Kvarner wines i Visit Kvarner.

Vinistra posjetiteljima nudi 238 nagrađenih vina i 35 žestokih alkoholnih pića.

Povezane objave

Na riječkom Korzu održava se Team Work Days 2022.

Na riječkom Korzu održava se Team Work Days 2022.

Na riječkom Korzu u tijeku je  manifestacija Team work days 2022., javna prezentacija projektnih aktivnosti koje Zajednica tehničke kulture Rijeka provodi s učeničkim zadrugama Primorsko – goranske županije, a kroz koju se želi pojačati inovacijski impuls...

Žena od 67 godina krala iz trgovine kozmetiku vrijednu 2.900 kuna

Žena od 67 godina krala iz trgovine kozmetiku vrijednu 2.900 kuna

Službenici Prve policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje da je počinila krađu.Žena  se sumnjiči da je jučer oko 9,45 sati iz trgovine u središtu Rijeke ukrala  kozmetičke...

Pin It on Pinterest