Otvoren novi Obrtnički dom u Vukovarskoj ulici, rekonstrukcija vrijedna 1,9 milijuna kuna

14.09.2021. 14:40 | Rijeka, Rijeka & Regija

Autor teksta: P. B., Foto: PGŽ, Grad Rijeka

Rekonstrukcija postojećeg doma podrazumijevala je nadogradnju zgrade s dodatnim katom površine 180 kvadrata - detalj sa svečanog otvorenja

U Vukovarskoj ulici u Rijeci otvoren je novi Obrtnički dom. Dobili su ga Udruženje obrtnika Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle i Kostrena rekonstrukcijom postojećeg sjedišta u ulici Vukovarskoj 21. Time su se stekli infrastrukturni uvjeti da obrtnicima Primorsko-goranske županije i grada Rijeke na jednom mjesto budu na raspolaganju sve usluge koje im sustav pruža.
Rekonstrukcija postojećeg doma podrazumijevala je nadogradnju zgrade s dodatnim katom površine od 180 kvadrata, uređeno je i parkiralište za dvadesetak vozila, a na raspolaganju je i tehnički opremljena dvorana od 100 kvadratnih metara. Vrijednost investicije iznosila je 1,9 milijuna kuna s PDV-om.

Hrvatsku ne treba promovirati samo kao zemlju turizma

U ime Primorsko-goranske županije današnjem svečanom otvorenju prisustvovao je zamjenik župana Petar Mamula, koji se osvrnuo na nadolazeće izmjene Zakona o obrtništvu, a koji predviđa ukidanje pojedinih institucija, konkretno Županijske obrtničke komore.
„Čitav niz programa kojeg kao regionalna samouprava provodimo, poput subvencioniranja kamata, komercijalizacije inovacija, programa kreditiranja obrtnih sredstava ili poduzetnika početnika, mladih i žena u suradnji s HBOR-om, ne bi bile moguće na toj razini kvalitete bez suradnje sa županijskom obrtničkom komorom i drugim potpornim instutucijama“, kazao je zamjenik župana i dodao da Hrvatsku treba promovirati kao pogodnu za rad, a ne samo kao zemlju sjajnih turističkih brojki.

Udruženje obrtnika Rijeka treće u Hrvatskoj

Udruženje obrtnika Rijeka treće su najveće udruženje u Hrvatskoj koje danas broji oko 3.100 obrtnika. Otvorenjem Obrtničkog doma objedinit će se rad Obrtničke komore PGŽ-a i Udruženja obrtnika Rijeka, a obrtnici će na jednom mjestu dobiti bolji servis, kompletnu podršku i praćenje u obavljanju svojih djelatnosti: od otvaranja obrta, savjetovanja, održavanja raznih besplatnih ili sufinanciranih edukacija, seminara i tečajeva, pa do polaganja majstorskih i naučničkih ispita.

 

 

Povezane objave

Na riječkom Korzu održava se Team Work Days 2022.

Na riječkom Korzu održava se Team Work Days 2022.

Na riječkom Korzu u tijeku je  manifestacija Team work days 2022., javna prezentacija projektnih aktivnosti koje Zajednica tehničke kulture Rijeka provodi s učeničkim zadrugama Primorsko – goranske županije, a kroz koju se želi pojačati inovacijski impuls...

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (151)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (151)

PETAK, 20. svibnja TRSAT, 13.30Ivan Maričić (1925) DRENOVA, 14.30Franka Knežić (1943) DRENOVA, 13.30Đuro Dešić (1939) SUBOTA, 21. svibnja DRENOVA, 13.00Aleksandar Gabrić (1937) Podatke je objavilo Komunalno društvo Kozala, Braće Hlača 2/a, Rijeka. ...

Pin It on Pinterest