Ostavila ispred kuće otključani auto s ključem u bravi, lopov iskoristio priliku

22.10.2021. 11:48 | Crna kronika

Autor teksta: Fiore Vežnaver, Foto: auto-database.com

Nije uputno ostaviti otključani automobil, s ključem u tzv. kontakt-bravi. Iskusila je to i 36-godišnja vozačica koja je jučer u mjestu Kraj kod Mošćeničke Drage postupila baš tako s “fiatom bravo”. Auto crne boje, riječkih registarskih oznaka, vrijedan oko 18 tisuća kuna, vlasnica je ostavila otključanog ispred kuće. Ključ je ostao u bravi, što je očito bio svojevrstan poziv lopovu da iskoristi priliku koja mu se pruža. Slučaj je prijavljen policiji, koja je pokrenula potragu za vozilom.
Iz policije su danas nanovo pozvali na opreznost.
“Podsjećamo građane kako je potrebno prilikom napuštanja osobnog vozila obvezno zaključati vrata, bez obzira koliko kratko vrijeme ćete biti izvan vozila. Uz to, svakako treba i zatvoriti prozore, a osobito nemojte ostavljati u vozilu vrijedne predmete: novčanike, torbice, prijenosna računala, foto-aparate i drugo. Počinitelji krađa i provala u vozila upravo koriste takve prilike otuđujući na štetu vlasnika ostavljene predmete, a nerijetko materijalna šteta bude i veća nego vrijednost otuđenih predmeta”, poručuju iz policije.

 

Povezane objave

Planuo požar na kući u Puntu, tehnički uzrok isključen

Planuo požar na kući u Puntu, tehnički uzrok isključen

Tehnički uzrok nastanka požara je isključen, izvijestila je policija nakon završetka očevida na mjestu požara u kojem je jučer oštećena kuća u izgradnji u Puntu. Očevid su proveli službenici Policijske postaje Krk u suradnji s protupožarnim inspektorom....

Pin It on Pinterest