Optuženo dvoje Slovenaca i jatak iz riječke regije koji su na Krku uzgojili 400 stabljika cannabisa i proizveli 6 kg marihuane

14.05.2022. 15:32 | Crna kronika, Novosti

Foto: MUP

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, nakon provedene istrage, podignulo optužnicu protiv dvoje slovenskih državljana, u dobi od 36 i 29 godina, te protiv 44-godišnjeg hrvatskog državljanina, tereteći ih da su na otoku Krku uredili četiri laboratorija za proizvodnju indijske konoplje i uzgojili više stotina biljaka cannabisa, a zaplijenjeno je i šest kilograma marihuane.
Djelatnici Policijske uprave primorsko-goranske su početkom veljače ove godine otkrili laboratorije na Krku koji su bili opremljeni video-nadzorom te sustavom za daljinsko i vremensko reguliranje upravljanja uzgojem oko 400 zasađenih stabljika indijske konoplje, visine od 13 do 110 cm. Pretragom nekoliko stambenih objekata, prostora i osobnih vozila na području Malinske i Vrbnika te na području Jelenja, kojim se koristilo dvoje Slovenaca i hrvatski državljanin, pronađeno je oko šest kilograma marihuane, 20-ak šprica s uljem kanabisa, zatim mnogo sofisticirane opreme za uzgoj i preradu droge (šatori s osvjetljenjem, sustav video nadzora, digitalna oprema i vage za precizno mjerenje, prijenosna računala i slično), ali i novac te drugi predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenih djela.
Policija je u prvoj fazi istrage utvrdila kako je tijekom prošle godine troje osumnjičenika unajmilo četiri stambena objekta u Malinskoj i Vrbniku te se organizirali i uredili prostore za ilegalni uzgoj kanabisa, zasađivanjem stabljika indijske konoplje u kontroliranim uvjetima, radi proizvodnje i prodaje marihuane.
Okrivljeni slovenski državljanin se tereti i da je početkom veljače ove godine na otoku Krku za 350 eura prodao trećeosumnjičenom hrvatskom državljaninu oko 100 grama marihuane. Potonji 44-godišnjak se optužuje i da je u niz navrata, po uputama prvookrivljenog Slovenca, zalijevao stabljike indijske konoplje. Tereti se i da je početkom veljače u stanu u kojem prebiva u okolici Rijeke radi daljnje prodaje držao dva paketa s marihuanom, u količini od oko 60 grama, te da je u osobnom vozilu, s istom svrhom, držao oko tri grama marihuane.

Do podizanja optužnice u istražnom zatvoru se nalazio samo prvookrivljeni Slovenac.

Povezane objave

Pin It on Pinterest