Opremanje nove Bolnice za ženu i dijete u punom zamahu, stigao i stolić za oživljavanje novorođenčadi

28.07.2023. 17:56 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: KBC Rijeka

Opremanje nove Bolnice za ženu i dijete trenutno je vrlo dinamično i odvija se u predviđenim rokovima. Svaka nova isporuka suvremene opreme izaziva neskriveno veselje svih djelatnika KBC-a Rijeka.
Zabilježen je tako trenutak u kojem je predstojnica Klinike za pedijatriju Iva Bilić Čače sa suradnicama, Koraljkom Manestar Rukavina i Marijom Žunić, među pristiglom opremom pregledavala netom pristigao stolić za reanimaciju, tj. oživljavanje novorođenčadi.
Kao stručnjakinja upravo u području liječenja najmlađe populacije – onih tek rođenih, dr. Bilić Čače sa suradnicama nije skrivala svoje oduševljenje.
„Brojna, najsuvremenija medicinska oprema, pored pojedinačne kvalitete i medicinske vrijednosti uređaja, ima posebnu vrijednost u konceptu nove bolnice koji je temeljen na maksimalnoj integriranosti opreme s najvišim stupnjem informatičke povezanosti. Stolić za reanimaciju spada u red tehnološki najnaprednijih u svojoj kategoriji. Ima mnogobrojne funkcije koje omogućavaju značajan stručni iskorak i implementaciju najmodernijih svjetskih trendova u liječenju. Pored ostalih brojnih funkcija, stolić je prilagodljiv po visini što omogućava oživljavanje novorođenčeta i uz intaktnu, tj. nepresječenu pupkovinu, što je sukladno najnovijim svjetskim stručnim smjernicama. Po mojim saznanjima, riječ je o prvom takvom stoliću u Hrvatskoj”, izjavila je dr. Čače.

Najčitanije

Povezane objave

Počeli radovi na uređenju igrališta na opatijskom Kosovu

Počeli radovi na uređenju igrališta na opatijskom Kosovu

Ovoga su tjedna počeli radovi na uređenju dječjeg igrališta Kosovo u Opatiji. Igralište će biti potpuno rekonstruirano, bit će napravljena podloga u skladu sa sigurnosnim standardima za uporabu, postavljena multifunkcionalna sprava za igru i ljuljačka s...

POKOPI NA GROBLJIMA (601)

POKOPI NA GROBLJIMA (601)

ČETVRTAK, 28. RUJNA 2023. KOZALA, 11.30Željko Olujić (1969) DRENOVA, 14.30Branko Magaš (1955) CERNIK-ČAVLE, 15.00Ksenija Broznić (1935) JELENJE, 15.00Šimun Majer (1935) LIČ, 16.00Spomenka Milošević (1951) PETAK, 29. RUJNA 2023. KOZALA, 11.30Božica Pilepić...

Pin It on Pinterest