Općina Viškovo prima prijedloge za imenovanje sudaca porotnika Općinskog suda u Rijeci

23.06.2024. 10:11 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: Portal Burin

Općina Viškovo, temeljem dopisa Primorsko-goranske županije, poziva sve zainteresirane na dostavu prijedloga za imenovanje sudaca porotnika Općinskog suda u Rijeci i sudaca porotnika za mladež Općinskog suda u Rijeci.
Osim što mora biti punoljetan i hrvatski državljanin, sudac porotnik može biti samo osoba protiv koje se ne vodi kazneni postupak. Kandidat za suca porotnika dužan je potpisati izjavu u kojoj se, među ostalim, navodi i da nije član političke stranke, niti se bavi političkom djelatnošću, ne obavlja odvjetničku ni javnobilježničku službu, a nije ni član upravnog ili nadzornog odbora trgovačkog društva ili druge pravne osobe. Dužan je potpisati i da ne obavlja drugu službu ili posao koji bi mogli utjecati na njegovu samostalnost, nepristranost ili neovisnost, ili umanjiti njegov društveni ugled, ili su inače nespojivi s dužnosti suca porotnika.

Prijedlozi s potpisanim izjavama i preslikama osobne iskaznice mogu se dostaviti na mail adresu [email protected] najkasnije do 21. kolovoza ove godine.

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

SUBOTA, 20. SRPNJA 2024. ZAMET, 14.00: Biserka Nakić (1933) ZAMET, 12.00Slavka Gregorović (1940) DRENOVA, 10.00Koviljka Vukelić (1935) KASTAV, 10.00Gordana Padavić (1959) KASTAV, 11.00Edi  Sušanj (1962) BAKARAC, 11.00Ljubica Blažina (1961) KRALJEVICA,...

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

Sportske igre umirovljenika održane su u boćariji Poljane u povodu proslave Dana grada Opatije u organizaciji Udruge umirovljenika Opatija.Igre su natjecateljima ponudile odmjeravanje snaga u pikadu, kartama te muškom i ženskom boćanju. Uslijedila je...

Pin It on Pinterest