Općina Lovran otvara izložbu slika Charlesa Billicha i raspisuje natječaj za njihovu prodaju

14.11.2023. 09:48 | Mozaik, Novosti, Opatija, Rijeka & Regija

Općina Lovran sutra, u srijedu, u 14 sati u Galeriji Laurus otvara izložbu slika Charlesa Billicha i raspisuje natječaj za prodaju navedenih umjetnina. Riječ je o ukupno 32 umjetnine koje će od 15. studenog do 30. studenog biti moguće pogledati na dva mjesta. U Galeriji Laurus, na Trgu slobode 14 u Lovranu, od ponedjeljka do subote od 15 do 20 sati, dok će se umjetnine iz serijala velikih hrvatskih znanstvenika i inovatora, koje se prodaju isključivo u kompletu, moći pogledati u hodniku zgrade Općine Lovran, na adresi Šetalište maršala Tita 41, ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom od 8 do 15.30 sati, zatim utorkom od 8 do 17 sati te petkom od 8 do 14 sati.

Katalog izložbe može se zatražiti i na e-mail: [email protected], a uvjeti i način prodaje umjetnina te rok za dostavu ponuda bit će objavljen na internetskim stranicama Općine Lovran: lovran.hr

Umjetnine se prodaju u kompletu ili pojedinačno. Ukupna procijenjena vrijednost umjetnina iznosi 45.577 eura, a izračunata je temeljem zbroja pojedinačnih procijenjenih vrijednosti iz kataloga u kojem je za svaku umjetninu iskazana pojedinačna cijena. Od ukupno 32 umjetnine, 12 umjetnina čini serijal velikih hrvatskih znanstvenika i inovatora, te ih je moguće kupiti isključivo u kompletu, po početnoj cijeni od 18.581 eura.
Prodaja umjetnina obavlja se prikupljanjem pisanih ponuda zainteresiranih ponuditelja u kojoj mora biti iskazana ponuđena cijena, a ponuđena cijena ne može biti manja od kataloške vrijednosti umjetnina. Prednost pri odabiru najpovoljnije ponude imat će one koje budu sadržavale ponudu za kupnju svih umjetnina u kompletu ili ponude za serijal velikih hrvatskih znanstvenika i inovatora (12 umjetnina), a u nedostatku takvih ponuda prelazi se na pojedinačne ponude, a sve po kriteriju najpovoljnije ponude.

Postupak provodi Povjerenstvo za provođenje postupka prodaje, odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača donosi nadležno tijelo iz članka 4. Odluke o raspolaganju imovinom Općine Lovran, a izabire se ponuda koja ispunjava sve uvjete iz oglasa i ima ponuđen najviši iznos kupoprodajne cijene. Ponuđač je dužan uplatiti jamčevinu u visini 10% od kataloške vrijednosti umjetnina, odnosno kompleta umjetnina za koje se daje ponuda.

Posljednji dan za dostavu ponude je 30. studenog. Otvaranje ponuda održat će se 6. prosinca  u 10 sati u prostorijama Općine Lovran. Otvaranje ponuda će biti otvoreno za javnost, ali uz obaveznu prethodnu najavu dolaska na e-mail: [email protected].

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

SUBOTA, 20. SRPNJA 2024. ZAMET, 14.00: Biserka Nakić (1933) ZAMET, 12.00Slavka Gregorović (1940) DRENOVA, 10.00Koviljka Vukelić (1935) KASTAV, 10.00Gordana Padavić (1959) KASTAV, 11.00Edi  Sušanj (1962) BAKARAC, 11.00Ljubica Blažina (1961) KRALJEVICA,...

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

Sportske igre umirovljenika održane su u boćariji Poljane u povodu proslave Dana grada Opatije u organizaciji Udruge umirovljenika Opatija.Igre su natjecateljima ponudile odmjeravanje snaga u pikadu, kartama te muškom i ženskom boćanju. Uslijedila je...

Pin It on Pinterest