Općina Kostrena srednjoškolcima daje poklon bon za udžbenike i sufinancira prijevoz

Foto: Guardian

Općina Kostrena će i ove godine svojim srednjoškolcima osigurati poklon bon za nabavku školskih potrepština i sufinancirati trošak javnog gradskog prijevoza od rujna do lipnja i tijekom obavljanja ljetne prakse.

Poklon bon u iznosu 80 eura (600 kuna) za nabavku udžbenika i školskih potrepština moći će ostvariti svi učenici koji imaju prebivalište na području Kostrene, a koji to pravo ne ostvaruju po nekoj drugoj osnovi. Bonovi će se izdavati u Općini Kostrena od 14. kolovoza do 30. rujna, a moći će ih se iskoristiti do 31. listopada  u knjižarama Narodne novine, Školska knjiga, Hoću knjigu, V.B.Z. i Znanje. Kako bi ostvarili pravo na bon, učenici trebaju dostaviti uvjerenje o prebivalištu (potvrdu MUP-a ili osobnu iskaznicu) i potvrdu o upisu za školsku godinu 2023./2024.

Korisnicima koji su udžbenike ili potrepštine za srednju školu nabavili u nekoj drugoj knjižari ili putem online prodaje refundirat će se troškovi uz predočenje izvornika računa. Zahtjev za nadoknadu troškova može se podnijeti najkasnije do 31. listopada 2023. Računu je potrebno priložiti uvjerenje o prebivalištu ili osobnu iskaznicu učenika, potvrdu škole koju učenik pohađa.

Općina Kostrena sufinancirat će troškove mjesečne autobusne karte u javnom gradskom prijevozu koji obavlja KD Autotrolej svim redovnim učenicima srednjih škola s prebivalištem na području Kostrene koji uz zahtjev dostave potvrdu škole ili poslodavca o obavljanju obavezne učeničke prakse tijekom srpnja i/ili kolovoza te dokaz o kupnji mjesečne autobusne karte, ukoliko to pravo već ne ostvaruju po nekoj drugoj osnovi. Zahtjev za refundiranje troška mjesečne autobusne karte u iznosu od 25 % za mjesec srpanj i 25% ili 100% za mjesec kolovoz (ovisno o tome je li sufinanciranje ostvareno od strane Ministarstva), može se predati u Općini Kostrena do 30. rujna 2023.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja prethodnih je godina početkom rujna donosilo Odluku o sufinanciranju prijevoza učenicima srednjih škola u iznosu od 75% cijene mjesečne autobusne karte. Općina Kostrena će po donošenju ove odluke sufinancirati razliku do ukupnog troška mjesečne karte svim redovnim učenicima srednjih škola i u školskoj godini 2023./2024. za period od rujna 2023. do lipnja 2024. godine. Obavijest o načinu ostvarivanja ovog prava objavit će se naknadno.

Najčitanije


Povezane objave

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Članovi hrvatske košarkaške reprezentacije odmjerili su danas snage s reprezentacijom Poljske u utakmici odigranoj u dvorani "Marino Cvetković", u sklopu međunarodnog turnira. Susret je okončan pobjedom hrvatskih košarkaša rezultatom 82:68.Turnir se u...

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

SUBOTA, 22. LIPNJA 2024. KASTAV: Franjo Jurčević (1943) SV. DUH (OMIŠALJ), 16.00Margareta Pranjić  PONEDJELJAK, 24. LIPNJA DRENOVA, 10.30Jelica Lelas (1949) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved (1955) KOZALA,...

U ponedjeljak počinju radovi na sanaciji vijadukta Piramida

U ponedjeljak počinju radovi na sanaciji vijadukta Piramida

U ponedjeljak, 24. lipnja, počinju radovi na sanaciji dijela vijadukta Piramida na državnoj cesti DC8. Radovi, čiji su investitor Hrvatske ceste, odvijat će se u fazama, a promet će se odvijati suženim kolničkim trakama, dok će skretanje iz Cindrićeve...

Pin It on Pinterest