Opatija Nordic Walk Challenge: u subotu izazov za nordijske hodače staza duga gotovo 24 kilometra

09.05.2024. 11:15 | Novosti, Opatija, Rijeka & Regija

Foto: TZ grada Opatije

U subotu, 11. svibnja, održat će se posebno izdanjepoznatog nordijskog hodanja u Opatiji. Povodom obljetnice 180 godina organiziranog turizma  organizatori su povezali nekoliko tradicionalnih ruta u jednu veliku kružnu stazu koja obuhvaća gotovo cijelo područje grada Opatije. S polaskom u 9 sati ispred Ville Angiolina počet će Opatija Nordic Walk Challenge koji će spojiti zeleno-plave dijelove Opatije i njenog zaleđa.  Kružna staza,  dužine 23,6 kilometara, obuhvatit će naselja Opatiju, Volosko, Pobre, Poljane, Dobreć, Oprič, Iku i Ičiće i pravi je kondicijski izazov za hodače.

Sudionici će moći odabrati hodanje i po pojedinim etapama, tj. kraće dionice kroz dvije kontrolne točke na kojima će moći završiti ili započeti pohod. Prva kontrolna točka je Put za Plahuti (kod stepenica Veprinački put), 9 km od starta, sa predviđenim vremenom dolaskom oko 11:30 sati, a druga kontrolna točka je trg Ika, 18 km od starta, sa predviđenim dolaskom oko 14:00 sati. Cijela staza ima tri etape:

  1. etapa 9 km (Villa Angiolina-Preluk-Pobri-Carmen Sylva-Put za Plahuti): srednje teška (ravno kretanje i uspon)
  2. etapa 9 km  (Put za Plahuti-Poljane-sv. Petar-Dobreć-trg Ika): srednje teška (uspon i spuštanje)
  3. etapa 5,6 km ( trg Ika-Lungomare-Villa Angiolina):  lagana (ravno kretanje).

 Nordijska hodanja predvodit će licencirani vodiči, a organizatori osiguravaju 70 pari štapova za hodanje. Prijave su moguće ispred Ville Angioline prije početka hodanja te na kontrolnim točkama.

Nordijsko hodanje u Opatiji održava se već 10 godina i postalo je „zaštitnim znakom“ našeg projekta „Opatija – oaza zdravlja i wellnessa“. Šetnje povijesnim stazama Opatije uz licencirane vodiče odlično su prihvaćene i od naših građana  i turista.  Pozivamo sve da zdrave navike stave na prvo mjesto te da se pridruže i našem novom, jedinstvenom hodačkom izazovu „Opatija Nordic Walk Challenge“ i testiraju svoje granice, poručila je direktorica Turističke zajednice grada Opatija Suzi Petričić.

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (829)

POKOPI NA GROBLJIMA (829)

PONEDJELJAK, 20. SVIBNJA 2024. KOZALA, 14.30: Tomo Majetić (1931) DRENOVA, 12.30Ante Živković (1938) RUKAVAC, 15.00Marija Šišović  CRIKVENICA, 15.00Marija Ivančić (1924) ZUBOVIĆI, 17.00Marija Kustić (1937) UTORAK, 21. SVIBNJA TRSAT, 14.30Milica Makaus...

Globalni koncept dostave hrane stigao i u riječki zatvor

Globalni koncept dostave hrane stigao i u riječki zatvor

Globalni koncept dolaska do hrane preko dostavljača stigao je i u riječki zatvor. Kamera našeg reportera je tako snimila trenutke baš kada je dostavljač - pretpostavljamo - hrane, upravo pozvonio na vrata zatvora u središtu Rijeke, s velikom torbom...

Pin It on Pinterest