Turistička zajednica Kvarnera, Hrvatska turistička zajednica i Croatia Airlines i ove godine provode zajednički promotivni projekt Okusi Kvarnera. U razdoblju od 1. kolovoza do 30. studenoga u zrakoplovima Croatia Airlinesa posluživat će se posebno osmišljeni obroci, koji se temelje na kulinarskoj raznolikosti kvarnerskog područja u kojoj se isprepliću primorska, goranska i otočna kuhinja.
Croatia Airlines svojim će putnicima u domaćem i međunarodnom prometu, u poslovnom razredu, ponuditi veliki snack box u kojem su kobasica s ružmarinom, zelena pasta od maslina, krekeri sa žlahtinom i kaduljom, keksi sa suhim smokvama i keksi s kestenom. Na letovima kraćim od jedan sat nudit će se mali snack box u čijem su sadržaju kobasica s ružmarinom, krekeri sa žlahtinom i kaduljom te keks s kestenom, dok će se putnicima u ekonomskom razredu nuditi krekeri sa žlahtinom i kaduljom.
Tim povodom u Opatiji, u hotelu Keight Curio Collection by Hilton, održana je konferencija za medije i predstavljanje na kojem su o zajedničkom projektu govorili župan Zlatko Komadina, direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov, direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa Slaven Žabo i Dubravka Auferber, voditeljica Odjela za udružene i strateške projekte Hrvatske turističke zajednice.
„Vjerujem da će putnici na svom putovanju uživati u specifičnim namirnicama Kvarnera, ali i da će im taj mali „gastro izlet“ biti poticaj da nas posjete i istraže. I ovakvi projekti i načini isticanja gastronomije predstavljaju iskorak i daljnji rad na razvoju gastronomije, posebice sada kad je Kvarner proglašen Europskom regijom gastronomije koja ne podrazumijeva samo promociju nego i zaštitu i promociju lokalne hrane i kulture, održivi razvoj, povećanje kvalitete, povećanje vidljivosti, zatim poticanje međusektorskog povezivanja turizma, poljoprivrede, gastronomije, kulture, obrazovanja, zdravstva i drugih sektora“, izjavila je Peršić Živadinov.
„Drago nam je što će putnici na svim našim letovima u sljedeća četiri mjeseca ponovno imati prigodu uživati u posebno osmišljenim obrocima, koji su inspirirani gastronomijom Kvarnera. Kulinarsko bogatstvo i raznolikost kvarnerskog područja pružili su nam mogućnost za nastavak prošlogodišnje suradnje na gastronomskom predstavljaju ovog dijela Hrvatske, odnosnu pripremu novih obroka u kojima se isprepliću okusi primorske, goranske i otočne kuhinje. Vjerujem da će putnici, pa tako i oni na našoj cjelogodišnjoj liniji Rijeka – Munchen, prepoznati dodatnu vrijednost ovog zajedničkog projekta te da će gastronomsko putovanje Kvarnerom upotpuniti novi doživljaj letenja u našem prvom novom zrakoplovu Airbus 220“, rekao je Slaven Žabo.