Još jedan muškarac u 40-im godinama završio u riječkom zatvoru zbog prodaje “teške” droge: sumnjiči se za dilanje heroina, prvenstveno na Grobnišćini

17.03.2023. 16:59 | Crna kronika, Novosti

Foto: Portal Burin, Meridio

U riječki zatvor smješten je danas  Marin Ivanac (46) iz Mavrinaca, pod sumnjom da je od ljeta prošle godine u riječkoj regiji prodao heroin niz osoba. Sudac istrage Županijskog suda u Rijeci odredio mu je istražni zatvor zbog opasnosti da bi, ostane li na slobodi, mogao utjecati na svjedoke.
Ivanac se tereti da je u više desetaka navrata prodao najmanje 70-ak grama heroina za najmanje 35,5 tisuća kuna (oko 4.700 eura). Tereti se da je kaznena djela vezana za drogu počinio u razdoblju od kolovoza prošle godine do jučer, kada je uhićen. U istražnim dokumentima navode se imena 15-ak osoba koje su od njega kupile drogu.

Samo jednom kupcu prodao drogu “tešku” najmanje 27 tisuća kuna 

Sumnjiči se da je samo jednom kupcu droge u najmanje 18 navrata prodao oko 52 grama heroina za najmanje 27 tisuća kuna. Prodaje su se dogodile u razdoblju od studenog prošle godine do ovih dana, na području Čavala, Mošćeničke Drage, Kraljevice i Krka. U policijskoj kaznenoj prijavi i istražnom spisu tužiteljstva navodi se i sumnja da je Ivanac u razdoblju što seže unatrag do listopada prošle godine drugom kupcu prodao heroin u najmanje osam navrata, a radilo se ukupno o oko 6,4 grama te droge, po cijeni od 3.200 kuna.
U sedam navrata ostvarena je kupoprodaja heroina u otprilike istoj ukupnoj količini, za 3.500 kuna, a kupac je dobio drogu na području Čavala. Ivanac je, po dosadašnjim sumnjama, na području Čavala prodao još gotovo 6 grama heroina četvrtom kupcu, za iznos od 1.800 kuna, u razdoblju što se seže do prošle jeseni. Istraga je pokazala da ni jedan od ova četiri kupca nisu s Grobnišćine, već su trojica s Krka, a jedan iz Gorskog kotara.

PRONAŠLI MU PRECIZNU VAGU S TRAGOVIMA HEROINA, IMAO JE ŠEST MOBITELA 

Rezultati dosadašnje istrage terete 46-godišnjaka da je radi prodaje nabavljao heroin kojeg je skladištio na mjestu prebivališta, te ga vagao i pakirao u smotuljke i dalje prodavao, a kupaca je bilo još najmanje desetak.
Istražiteljima je indikativno da je u pretrazi prostorija kojima se koristio okrivljenik i vozila u njegovom vlasništvu pronađena digitalna vaga za precizno mjerenje s tragovima heroina, pet mobitelja, uz još jedan kojeg je imao kod sebe. Istražitelji raspolažu i inkriminirajućim dokazima pribavljenim mjerama prisluškivanja i praćenja.
Tužiteljstvo je tražilo da se osumnjičenom odredi istražni zatvor i zbog opasnosti da bi mogao ponoviti kazneno djelo, ali sudac istrage nije prihvatio  prijedlog za pritvor i po toj osnovi.

KOSTRENJANINU, PRITVORENOM ZBOG PRODAJE KOKAINA, POLICIJA U PRETRAZI PRONAŠLA I VIŠE OD 74 TISUĆE EURA U RAZLIČITIM VALUTAMA

Kao što smo već izvijestili, u srijedu je u riječki zatvor smješten Sanjin Srok (48) iz Kostrene, pod sumnjom da je prodavao kokain i posjedovao tu drogu radi prodaje.
Tereti se da je kaznena djela vezana za drogu počinio tijekom prošle i ove godine. Prema dosadašnjim sumnjama, žitelj Kostrene je u prvoj polovici prošle godine na području Jelenja u tri navrata predao ukupno 400 grama kokaina jednoj osobi kako bi ga dalje prodavala u riječkoj regiji. Sumnjiči se i da je u razdoblju od početka prošle godine pa sve do utorka, kada je uhićen, na području Rijeke i Kostrene prodao kokain najmanje 15-ak osoba.
Pretragama prostora na Kozali i Kostreni policija je u utorak pronašla oko 47 grama kokaina i 4 grama marihuane. K tome, pretragom drvarnice na Vežici, koju inače koristi osumnjičeni, nađena je posuda s oko 250 grama bijele materije, čiji kemijski sastav još nije sa sigurnošću utvrđen.
Policija je u pretrazi prostora kojima se koristi Sanjin Srok pronašla i značajne svote novca: oko 68 tisuća eura, oko 5 tisuća američkih dolara, 300 australskih dolara, 70 funti i oko tisuću franaka.

COVID-19 RH

Posljednja izmjena: Loading...
Novooboljeli0
Broj umrlih0
Aktivni slučajevi0

Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (423)

POKOPI NA GROBLJIMA (423)

PONEDJELJAK, 27. OŽUJKA 2023. ZAMET, 12.30Mladen Srdoč (1943) DRENOVA, 14.30Boris Šimičević (1964) RUKAVAC, 14.00Jožica Ivanić (1954) BARBAT, 16.00Tomislav Debelić (1937) SRIJEDA, 29. OŽUJKA  KOZALA, 14.30Dorotea...

Pin It on Pinterest