Dječji smijeh i veseli prigodni programi obilježili dječje otvorenje Kuće halubajskega zvončara

Foto: KHZ

Dječji smijeh i veseli prigodni programi obilježili su dječje otvorenje Kuće halubajskega zvončara u Viškovu. Nekoliko dana nakon što su ovu novu ustanovu u kulturi svečano otvorili ugledni gosti, došao je red da je otvore i djeca.
Zabavan program uključivao je glazbu koju je puštala DJ Mirilo te nastupe Emilija Alcantara i Nives Soldičić iz Cirkeros cirkusa, kao i ludorije Marka Klauna. Djeca su mogla pokazati svoju kreativnost sudjelujući u radionici izrade “zvončuka” ili crtati i bojiti te svojim radovima sudjelovati u izložbi koja je nastala na licu mjesta. Igrao se memori s likovima iz lokalnih narodnih priča i likovima zvončara. Velik je interes privukao organizirani “lov na čudovišta”, ali najveće su zvijezde svakako bili mići Halubajski zvončari, čijim je nastupom službeno otvoren program.
Mali su posjetitelji čitavog dana obilazili Kuću halubajskega zvončara te je dobro upoznali. Bila je to prigodna, simbolična najava budućih aktivnosti ove ustanove, koje će u velikoj mjeri biti usmjerene upravo djeci, a organizirat će se tijekom cijele godine. Veliki odaziv, bogat program i odlično raspoloženje bili su pokazatelj kako Kuća halubajskega zvončara neće biti samo izložbeni prostor, već kulturno žarište otvoreno čitavoj lokalnoj zajednici, ali i zainteresiranim posjetiteljima sa šireg prostora.

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (829)

POKOPI NA GROBLJIMA (829)

PONEDJELJAK, 20. SVIBNJA 2024. KOZALA, 14.30: Tomo Majetić (1931) DRENOVA, 12.30Ante Živković (1938) RUKAVAC, 15.00Marija Šišović  CRIKVENICA, 15.00Marija Ivančić (1924) ZUBOVIĆI, 17.00Marija Kustić (1937) UTORAK, 21. SVIBNJA TRSAT, 14.30Milica Makaus...

Globalni koncept dostave hrane stigao i u riječki zatvor

Globalni koncept dostave hrane stigao i u riječki zatvor

Globalni koncept dolaska do hrane preko dostavljača stigao je i u riječki zatvor. Kamera našeg reportera je tako snimila trenutke baš kada je dostavljač - pretpostavljamo - hrane, upravo pozvonio na vrata zatvora u središtu Rijeke, s velikom torbom...

Pin It on Pinterest