Održana prva prezentacija novog sustava prikupljanja otpada u Kostreni

Foto: Općina Kostrena

Pedesetak mještana Kostrene odazvalo se pozivu na prvu prezentaciju o novom sustavu prikupljanja komunalnog otpada čija je uspostava predviđena 30. siječnja 2023. godine.

Predstavnici Komunalnog društva Čistoća, koja je davatelj usluge sakupljanja komunalnog otpada na području Kostrene, u uvodnom su dijelu prezentacije predstavili mještanima osnovne značajke novog sustava nakon čega su mještani postavljali pitanja o primjeni novog načina prikupljanja i naplate otpada na konkretnim primjerima njihovih lokacija.

Mještani koji žive u privatnim kućama već su preuzeli individualne spremnike, dok će mještani koji žive u višestambenim zgradama i čiji će se otpad prikupljati putem poluukopanih spremnika, svoje elektronske ključeve preuzeti u drugoj polovici siječnja, a eletronske ključeve dobit će i dio mještana iz privatnih kuća koje nemaju mogućnost individualnog prikupljanja otpada. Nakon prve prezentacije druga prezentacija održat će se neposredno po uspostavi sustava kako bi se mogle otkloniti potencijalne poteškoće ili korisnicima omogućiti jednostavnija primjena.

Sve informacije o novom načinu prikupljanja komunalnog otpada mještani mogu dobiti kroz različita sredstva informiranja, kao i putem brošure koju će dobiti na adresu. Sve informacije Čistoća će uputiti korisnicima i uz račune za uslugu.

Najčitanije


Povezane objave

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Nestao je Sebastian Mušura (16) iz Rijeke, u subotu oko 17 sati udaljio se sa Srdoča i otad mu se gubi trag. Njegov nestanak objavljen je i na mrežnim stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba nakon što je prijavljen policiji. Za mladića, rođenog...

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

PONEDJELJAK, 24. LIPNJA 2024. DRENOVA, 10.30: Jelica Lelas (1949) PUNAT, 18.00Anica Orlić  ŽEGOTI, 15.00Mile Todorović (1943) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) VRPOLJE, 17.00Milka Štrbac (1935) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved...

Pin It on Pinterest