Održana 14. Opatijska olimpijada umirovljenika

12.05.2022. 11:46 | Novosti, Regija, Rijeka & Regija

Foto: Grad Opatija

Na trgu Sportske dvorane Marino Cvetković održana je 14. Opatijska olimpijada umirovljenika u suorganizaciji Kluba za športsku rekreaciju Gorovo Opatija, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko – goranske županije i Hrvatskog Crvenog križa – Gradskog društva Crvenog križa Opatija. Manifestacija se održava povodom Svjetskog dana Crvenog križa, Tjedna Crvenog križa (8 – 15. svibnja) i Međunarodnog dana tjelesne aktivnosti.

Olimpijada je započela programom Vježbajmo zajedno Bodycore, a svim sudionicima Crveni križ Opatija ponudio je mjerenje tlaka. Uslijedio je program sportsko rekreativnih igara te su se umirovljenici okušali u streličarstvu i bacanju kolutova. Sportsko je druženje nastavljeno nordijskim hodanjem i pješačenjem.

– Grad Opatija sufinancira i podržava brojne projekte rekreacije za svoje građane, a posebno brine i za dobrobit građana treće dobi te želimo da se tradicija opatijskih olimpijada nastavi i u godinama koje slijede. Nastojimo što više promovirati zdravi stil života u svakoj životnoj dobi, pa tako i u trećoj dobi. Pozivam vas da se uključite u neke od programa koje nudimo u Opatiji. Ne zaboravimo kako je pored rekreacije i zdravog načina života, jednako važno i druženje, kazao je okupljenim sudionicima opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin.

 

Povezane objave

Na riječkom Korzu održava se Team Work Days 2022.

Na riječkom Korzu održava se Team Work Days 2022.

Na riječkom Korzu u tijeku je  manifestacija Team work days 2022., javna prezentacija projektnih aktivnosti koje Zajednica tehničke kulture Rijeka provodi s učeničkim zadrugama Primorsko – goranske županije, a kroz koju se želi pojačati inovacijski impuls...

Žena od 67 godina krala iz trgovine kozmetiku vrijednu 2.900 kuna

Žena od 67 godina krala iz trgovine kozmetiku vrijednu 2.900 kuna

Službenici Prve policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje da je počinila krađu.Žena  se sumnjiči da je jučer oko 9,45 sati iz trgovine u središtu Rijeke ukrala  kozmetičke...

Pin It on Pinterest