Odgođen nedjeljni derbi na Rujevici, koronom zaražena petorica standardnih igrača Osijeka

29.10.2021. 15:20 | Sport

Foto: HNK Rijeka

Nagađanja su dobila i službenu potvrdu: utakmica 14. kola Hrvatski telekom Prve lige između Rijeke i Osijeka, što se trebala odigrati u nedjelju na stadionu HNK Rijeka na Rujevici, odgođena je zbog pojave koronavirusa u redovima NK Osijek.
U obrazloženju odluke Hrvatskog nogometnog saveza navodi se da je NK Osijek dostavio zahtjev za odgodu utakmice zbog pojave i za sada potvrđene zaraze COVID-19 u momčadi među pet standardnih igrača za koje je dostavljena dokumentacija od strane klupskog liječnika s pozitivnim nalazima testova igrača.
Sukladno odredbi članka 4. Propozicija natjecanja, kojim je određeno da se pravo na odgodu utakmice na najmanje deset dana ostvaruje ako klub ima najmanje pet igrača zaraženih ili u izolaciji, na osnovu dostavljene dokumentacije donijeta je odluka o odgodi utakmice.
Prema odredbama Pravilnika o nogometnim natjecanjima i Propozicija natjecanja odgođena utakmica odigrat će se u prvom mogućem slobodnom terminu, a na osnovu potreba ugovornog partnera za TV prava HT Prve lige i mogućnostima.
Iz HNK Rijeka navode kako će ulaznice kupljene za nedjeljnu utakmicu vrijediti i za novi termin odigravanja utakmice 8. prosinca u 17 sati. Sve upite vezane za ulaznice možete poslati na [email protected]

 

 

Povezane objave

S opatijske rive startao 29. Rally Opatija

S opatijske rive startao 29. Rally Opatija

Na opatijskoj rivi danas je održan ceremonijalni start 29. Rallyja Opatija. Natjecatelje su ispratili te im poželjeli puno sportskog uspjeha opatijska dogradonačelnica Kristina Đukić, predsjednik Sportskog saveza grada Opatije Dragutin Galina i član...

Pin It on Pinterest