Odana počast Marinu Jakominiću na 31. godišnjicu njegove pogibije

29.08.2023. 11:36 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: PU PG

Na današnji dan prije trideset i jednu godinu u neprijateljskoj zasjedi na Visočici na Velebitu poginuo je Marino Jakominić, hrvatski branitelj i legendarni zapovjednik Specijalne jedinice policije Rijeka – „Ajkula“.
Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na njegovom posljednjem počivalištu na gradskom groblju Kozala u Rijeci, povodom 31. godišnjice pogibije odana mu je počast u znak sjećanja i vječne zahvalnosti za njegov doprinos u Domovinskom ratu.
Uz članove obitelji Jakominić, odavanju počasti nazočili su predstavnici Policijske uprave primorsko-goranske na čelu s načelnikom Harijem Brnadom, predstavnici Grada Rijeke na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Goranom Palčevskim te njegovi suborci, članovi Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkula“ na čelu s predsjednikom Pericom Prpić.
Marino Jakominić je u rujnu 1991. godine imenovan  zapovjednikom Posebne jedinice policije, nakon čega odlazi na gospićko ratište, a zatim travnju 1992. godine i na dubrovačko ratište, gdje se tijekom oslobađanja južnih pravaca prema Župi i Konavlima istaknuo svojim zapovjednim stilom i brigom za svakog pojedinog suborca.
Nakon povratka i kraćeg boravka u Rijeci, zajedno sa svojom jedinicom odlazi na ličko ratište, gdje je 29. kolovoza 1992. godine poginuo.
U znak sjećanja na Marina Jakominića, njegovo ime nosi  jedna od ulica na Kantridi.

Najčitanije


Povezane objave

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Članovi hrvatske košarkaške reprezentacije odmjerili su danas snage s reprezentacijom Poljske u utakmici odigranoj u dvorani "Marino Cvetković", u sklopu međunarodnog turnira. Susret je okončan pobjedom hrvatskih košarkaša rezultatom 82:68.Turnir se u...

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

SUBOTA, 22. LIPNJA 2024. KASTAV: Franjo Jurčević (1943) SV. DUH (OMIŠALJ), 16.00Margareta Pranjić  PONEDJELJAK, 24. LIPNJA DRENOVA, 10.30Jelica Lelas (1949) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved (1955) KOZALA,...

U ponedjeljak počinju radovi na sanaciji vijadukta Piramida

U ponedjeljak počinju radovi na sanaciji vijadukta Piramida

U ponedjeljak, 24. lipnja, počinju radovi na sanaciji dijela vijadukta Piramida na državnoj cesti DC8. Radovi, čiji su investitor Hrvatske ceste, odvijat će se u fazama, a promet će se odvijati suženim kolničkim trakama, dok će skretanje iz Cindrićeve...

Pin It on Pinterest