Javna ustanova u kulturi „Kuća halubajskega zvončara“ objavila je natječaj za zakup restorana. Prostor koji se daje u zakup obuhvaća restoran s kuhinjom i terasom te svim potrebnim inventarom i sadržajem. Zatvoreni prostor ima ukupnu površinu od oko 166 četvornih metara, a nenatrivena terasa oko 145 kvadrata. Početni iznos zakupnine iznosi 2.750 eura plus PDV, što je ukupno 3.437,5 eura, a vrijeme trajanja zakupa je pet godina.
Natjecatelj je dužan na ime jamčevine uplatiti iznos od 6.875 eura, što odgovara iznosu od dvije mjesečne početne zakupnine. Iznosi uplaćeni na ime jamčevine koje su položili natjecatelji, vratit će se onim natjecateljima čije ponude nisu prihvaćene. Rok za dostavu ponuda je ponedjeljak, 30. rujna, a istog dana u podne bit će javno otvaranje zaprimljenih ponuda. Najpovoljnijim natjecateljem smatrat će se onaj natjecatelj koji ponudi najviši iznos zakupnine, o čemu odluku donosi ravnatelj Kuće halubajskega zvončara na prijedlog povjerenstva za provedbu javnog natječaja.
U natječaju se navodi da je radno vrijeme potrebno je uskladiti s radnim vremenom i ostalim potrebama, manifestacijama te drugim aktivnostima Kuće halubajskega zvončara. Zakupnik može raditi najviše do 90 minuta nakon završetka redovnog radnog vremena Kuće ili završetka manifestacije koju organizira. U natječaju mogu sudjelovati fizičke i pravne osobe koje su registrirane za obavljanje djelatnosti za koju je predmet zakupa namijenjen. Zakupnik je dužan izdati bjanko zadužnicu koja ne prelazi iznos od 20 tisuća eura.
Zakupnik se, u dogovoru sa zakupodavcem, obvezuje kreirati „gastro ulaznicu“ koja osim ulaza u stalni postav uključuje i degustacijsku ponudu hrane i pića po osobi za koju je plaćena „gastro ulaznica“.
Zakupnik se obvezuje u svojoj ponudi jela imati najmanje specificirana autohtona jela iz kuharice „Bokunić užanci- Štorija od hrani“, u kojoj su predstavljeni recepti i kuharski savjeti s autohtonim namirnicama halubajskog područja. Točno se navode slatka i slana jela o kojima je riječ. Zakupnik se obvezuje u svojoj ponudi jela ponuditi autohtona jela s liste na način da u dnevnoj ponudi jela obavezno mora imati sva tri slatka jela i barem pet od navedenih slanih jela po vlastitom izboru.
“Restoran će, osim ugodne atmosfere, nuditi i poseban gastronomski doživljaj temeljen na autohtonim jelima s područja Halubja. Ponuda će se tako sastojati od tradicionalnih specijaliteta kao što su presnac, fritule, supice, te slanih jela poput kisele repe s fažolom, bakalara na gulaš, pašte i fažola, ili variva od ječma. Ovi recepti, inspirirani kuharicom “Bokunić užanci – štorija od hrani”, ponudit će posjetiteljima uživanje u izvornim okusima ovog kraja”, navode iz Kuće halubajskih zvončara.
Zakupnik se obvezuje u svojoj ponudi jela imati najmanje sljedeća autohtona jela iz kuharice „Bokunić užanci – Štorija od hrani“, a u kojoj su kuharici predstavljeni recepti i kuharski savjeti s autohtonim namirnicama halubajskog područja:a) slatka jela;
– presnac
– supice
– frituleb) slana jela:
– kisela repa s fažolon i palentun konpiricun
– pašta i fažol
– varivo od ječma (ječmik)
– polenta kompirica
– broskva na padelu
– prežgana juha
– konpir i fažol
– slane ribi
– bakalar na gulaš na brodet
– fažol na padelu
– kiseli kapuz i fažolZakupnik se obvezuje u svojoj ponudi jela ponuditi prethodno navedena autohtona jela na način da u
dnevnoj ponudi jela obavezno mora imati sva tri slatka jela i barem pet od gore navedenih slanih jela
po vlastitom izboru.

