Obilježeno 50 godina studija Dentalne medicine u Rijeci, svečanosti prisustvovao i predsjednik Hrvatske Zoran Milanović

02.03.2023. 17:26 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: Grad Rijeka

Programom održanim u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku obilježeno je 50 godina studija Dentalne medicine u Rijeci, a svečanosti je prisustvovao i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Uvažene goste na svečanosti pozdravila je dekanica Fakulteta dentalne medicine Sveučilišta u Rijeci Sonja Pezelj Ribarić koja je održala i izlaganje o studiju i Fakultetu. Pozdravne riječi uputili su, među ostalima,  i prorektorica za studije, studente i osiguravanje kvalitete Sveučilišta u Rijeci Marta Žuvić, predsjednik Hrvatske komore dentalne medicine Hrvoje Pezo, gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović, dožupan  Petar Mamula, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović i državna tajnica u Ministarstvu zdravstva i izaslanica predsjednika Vlade RH Marija Bubaš.

„Danas obilježavamo treću godinu postojanja Fakulteta dentalne medicine, najmlađe sastavnice našeg Sveučilišta i 50. obljetnicu pokretanja Studija dentalne medicine u Rijeci. Utemeljenjem Fakulteta dentalne medicine osiguran je novi prostor za jačanje ljudskih kapaciteta, snažniji razvoj nastavnog i znanstveno-istraživačkog rada. Iako datumom osnutka najmlađi, ovaj fakultet jedna je od perjanica riječkog Sveučilišta što dokazuje i veliki interes studenata upravo za taj program, ali i izvrsni akademski rezultati koje ti studenti ostvaruju“, istaknula je prorektorica Marta Žuvić.

Riječki gradonačelnik Marko Filipović istaknuo je kako se tijekom pola stoljeća postojanja Studij dentalne medicine mijenjao i razvijao u znanstvenom i organizacijskom smislu.

„Ovaj je Studij, sa svojim vrhunskim predavačima i stručnjacima, ali i aktivnim studentima, pokazao svojim primjerom što znači suradnja sa zajednicom. Ponosan sam što Rijeka ima ovako kvalitetan fakultet, koji predano i odgovorno stvara nove generacije kadrova dentalne medicine, uz visoke kriterije prilikom stjecanja znanja i vještina. Studirati u Rijeci znači imati vrhunske profesore i najbolje uvjete za studiranje i zato mi je drago što se naš grad u posljednjih dvadesetak godina čvrsto opredijelio za razvoj i podršku obrazovanju, znanju, znanosti i novim tehnologijama“, rekao je gradonačelnik dodavši kako su zavidna razina uspješnosti studija i brojna priznanja rezultat dugogodišnjeg intenzivnog rada i stvaranja stručnih, profesionalnih i vrhunskih zdravstvenih kadrova koji nastavljaju bilježiti i više nego uspješne rezultate”, rekao je Filipović.

Čestitkama se pridružio i predsjednik Zoran Milanović. „Vjerujem da je pred vama još puno godina uspješnog rada tijekom kojih ćete i kao dobri stručnjaci i dobri pedagozi educirati mlade ljude i na tome vam čestitam“, rekao je predsjednik.

Integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Dentalna medicina osnovan je u listopadu 1973. godine na temeljima Više stomatološke škole. U studenom 1973. godine upisana je prva generacija od četrdeset šest studenata studija dentalne medicine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci i od tada se studij kontinuirano izvodi. Na sjednici Senata održanoj 23. srpnja 2019. godine donesena je Odluka o osnivanju Fakulteta dentalne medicine u sastavu Sveučilišta u Rijeci bez pravne osobnosti. Fakultet je počeo sa samostalnim radom 1. ožujka 2020. godine.

Najčitanije


Povezane objave

Prijem za učenike generacije riječkih osnovnih škola

Prijem za učenike generacije riječkih osnovnih škola

U Salonu Grada Rijeke održan je prijem za učenike generacije riječkih osnovnih škola. Riječ je o učenicima koji su se tijekom svog osnovnoškolskog obrazovanja, pored iznimnog uspjeha u školi i uzornog vladanja iskazali i u brojnim izvannastavnim,...

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

PONEDJELJAK, 24. LIPNJA 2024. DRENOVA, 10.30: Jelica Lelas (1949) PUNAT, 18.00Anica Orlić  ŽEGOTI, 15.00Mile Todorović (1943) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) VRPOLJE, 17.00Milka Štrbac (1935) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved...

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Nestao je Sebastian Mušura (16) iz Rijeke, u subotu oko 17 sati udaljio se sa Srdoča i otad mu se gubi trag. Njegov nestanak objavljen je i na mrežnim stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba nakon što je prijavljen policiji. Za mladića, rođenog...

Pin It on Pinterest