OBAVLJENA OBDUKCIJA NAD TIJELIMA STRADALIH U POŽARU U KUĆI U CRIKVENICI: majka i sin umrli od gušenja dimom

20.05.2022. 15:50 | Crna kronika, Novosti

Foto: Portal Burin

Majka i sin, čija su mrtva tijela jučer ujutro pronađena za gašenja požara u kući u Ulici braće Car Uračić u Crikvenici, umrli su od gušenja dimom. Pokazala je to obdukcija u riječkom Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku, kojom je utvrđeno da su 72-godišnja Danica i 45-godišnji Vlatko Car umrli od trovanja ugljičnim monoksidom. Dosad provedene analize ukazale su na vrlo visoku, smrtonosnu koncentraciju monoksida u tijelima nesretnika.
Nema tragova i indicija koji bi ukazivali da se u pozadini slučaja nalazi fizičko nasilje. Očekuju se rezultati dodatnih toksikoloških analiza, ali oni neće, vjeruje se, imati utjecaja na temeljni zaključak o uzroku smrti.
Policija je nakon okončanog očevida na mjestu događaja priopćila kako se kao uzrok požara isključuje tzv. tehnički faktor, što bi moglo značiti da se u pozadini tragedije nalazi “ljudska radnja”, ali to ne znači i da je požar podmetnut, niti se do sada u vezu sa slučajem dovodi treća osoba. Mnogo je vjerojatnije da je u pitanju nehat, nemar ili neopreznost koja je dovela do požara.
Požar, o kojem je policija alarmirana u 2.40 sati, izbio je u sobi na prvom katu obiteljske kuće. Vatrogasci su brzo stigli na mjesto događaja, pozvana je i Hitna pomoć, ali se više ništa nije dalo učiniti za spas nesretnika.
Ova tragedija nije, nažalost, jedini nenadoknadivi gubitak u ovoj obitelji. Ne tako davno preminuo je suprug, odnosno otac stradalih. Za nesretno stradalog muškarca u požaru govori se da je svojedobno, još u dječačkoj dobi, doživio tešku prometnu nesreću, s ozbiljnim posljedicama koje je imao, nažalost, i do kraja svog života.

 

Povezane objave

Pin It on Pinterest